A gofri mellett a másik nagy hétvégi reggeli kedvencünk az amerikai palacsinta. Legkisebb termetűnek az első szülinapi tortája is ez volt, a nagycsalád teljes megbotránkozására. 🙂 Oké, azt nem állítom, hogy ennél esztétikusabb tortát nem tudok elképzelni, de ez legalább egészséges, hála a sok zablisztnek és lenmagnak. Az amerikai palacsinta ráadául – ellentétben magyar társával – pikk-pakk el is készül, és ez a tulajdonsága egy álmos vasárnap reggel különösen felértékelődik. Plusz jó hír, hogy gluténmentes változatban, zabliszt helyett rizsliszttel is nagyon finom.
Jöjjön is a teljes kiőrlésű amerikai palacsinta receptje, gluténmentes verzióban is!
Teljes kiőrlésű amerikai palacsinta recept egészségesen
Hozzávalók:
200 g kukoricaliszt
175 g zabliszt vagy gluténmentes verzió esetén rizsliszt
kb. 10 g őrölt lenmag
3 tojás
1,5 ek finomítatlan nádcukor
1 csapott tk sütőpor (7 g)
1 csapott tk szódabikarbóna (7 g)
450 g (kaukázusi) kefír
0,8 dl olaj
1 csapott kk só
160-170 g víz
Elkészítés:
Egy tálban az összes hozzávalót csomómentesre keverjük egy kézi habverővel, majd közepes lángon, kiolajozott serpenyőben bő evőkanálnyi mennyiségekben kisütjük az amerikai palacsintákat. Egy serpenyőbe egyszerre nagyjából 3 palacsinta fér. Gyümölccsel vagy lekvárral tálaljuk. Nagy kedvencem hozzá a csokis körtelekvár, de sárgabarackkal sem rossz. 🙂
Ha szempont az egészséges, gyerekbarát reggeli, ezeket a kókuszgolyókat is próbáljátok ki!
Ha tetszett a poszt, örülök, ha megosztod. Kövesd a Sweet and Crazy Facebook oldalt, hogy ne maradj le semmi érdekesről! Várlak az Instagramon és a Pinteresten is!