Ha a gyerekeken múlna, mi minden reggelt gofrival, kompromisszumkészebb hangulatukban amerikai palacsintával indítanánk. Na de mire való a szülő, ha nem arra, hogy boldogtalanná tegye szegény kisdedei életét, és megfossza őket mindennapi kötelező gofriadagjuktól?
Nyáron azonban kicsit még én is redukálom a felháborítóan gofrimentes napok számát, már csak a folytonos összezártság miatt igencsak felértékelődött közjóhangulat óvása érdekében is. 🙂 Meg persze néha nem is olyan kellemetlen – délelőtt 11-kor gyűrött pizsamában feszítve – gofriszéleket sorjázni a konyhában. (Miért nem lehet csak gofrisorját sütni? 🙂 ) A hiányérzetünket pedig, hogy ma nem tudtuk megadni gyerekeinknek a teljes kilátástalanság és “az anya nagyon gonosz” élményét, igyekezzünk néhány hasznos és egészséges hozzávaló gofriba csempészésével orvosolni!
Gofri egészségesen, teljes kiőrlésű liszttel – recept
Hozzávalók (kb. 6 gofrihoz):
100 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
150 g liszt
90 g olvasztott vaj (egy része olajjal kiváltható)
85 g finomítatlan nádcukor
1 tojás
250 g víz
1 kis citrom reszelt héja
őrölt vanília
1 bő ek őrölt lenmag
fél csomag sütőpor
tálaláshoz házi baracklekvár (recept itt)
Gofri elkészítése:
A kihűlt olvasztott vajat kihabosítjuk a cukorral és a tojással. Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, és habverővel simára dolgozzuk a masszát. Forró gofrisütőben készre sütjük a gofrikat, a sorjákat villámgyorsan befaljuk, a sorjátlan példányokat pedig házi baracklekvárral tálaljuk.
Ha maradna a nyers tésztából, hűtőben tárolhatjuk egy napot. Felhasználáskor kevés vízzel hígítsuk!
Reggelire jó választás ez a banános chia puding is!
Ha tetszett a poszt, örülök, ha megosztod. Kövesd a Sweet and Crazy Facebook oldalt, hogy ne maradj le semmi érdekesről! Várlak az Instagramon és a Pinteresten is!