
Az élet kész meghasonlás. Én csokit akarok enni, a jóember túrót, és akkor a gyerekekről még nem is beszéltem. Meghasonlott lelkem azonban most néhány perc erejéig békére lelt, amikor testet öltött fejemben, majd később a tepsiben a túrós brownie képe. És hogy mindenki maradéktalanul boldog legyen (milyen család az, ahol ehhez a túrós brownie önmagában nem elég???), zuttyantottam bele barackbefőttet is.
Bár brownie meg minden, kiderült, ez a süti másnap még jobb, mint frissiben. Olyan túró rudisra érik, nagyon klassz, úgyhogy mindenképp tartogassatok belőle másnapra is!

Barackos-túrós brownie recept
Hozzávalók (24×34 cm-es tepsihez)
Brownie réteg:
240 g étcsokoládé
230 g vaj
4 tojás
140 g cukor
100 g liszt
nagy csipet só
Barackos-túrós réteg:
450 g túró (a krémes fajta a legjobb)
2 tojás
115 g cukor
őrölt vanília vagy vaníliakivonat
4 fél barack (befőtt)

Elkészítés:
A brownie réteghez az étcsokit a vajjal – vízgőz felett vagy mikróban – megolvasztjuk, belekeverjük a sót, cukrot és a tojást, végül beleszitáljuk a lisztet, és a csokis masszát a tepsi aljába öntjük.
A barackos-túrós réteghez a túrót krémesre keverjük a tojással, vaníliával és cukorral, majd beleforgatjuk a kis kockákra vágott barackbefőttet. A túrós masszát a csokis rétegre öntjük, majd egy villa nyelével ide-oda belekacskaringózunk, hogy márványos legyen. 160 fokos sütőben – légkeveréssel – 35 perc alatt készre sütjük. Frissen is eteti magát, de másnap, túró rudisan még jobb.
Céklás brownie-t, mogyoróvajas brownie-t és tiramisu brownie-t is találtok a blogon, úgyhogy legyetek szívesek szép sorban végigpróbálni mindet!

Ha tetszett a poszt, örülök, ha megosztod. Kövesd a Sweet and Crazy Facebook oldalt, hogy ne maradj le semmi érdekesről! Várlak az Instagramon és a Pinteresten is!