Kutya tappancs torta – a hangzavar elkerülése végett néma kutyákkal

fondant kutyás torta készítése egyszerűen házilag

Ahogy a hírt már a Facebook-on közkinccsé tettem, nagyobbik lánykám heveny kutyarajongást fejlesztett ki. Olyannyira intenzívre sikeredett a rajongása, hogy a 250 oldalas kutyaenciklopédia nélkül gyakorlatilag egy tapodtat sem tesz a lakásban, azokban a kellemetlen órákban pedig, amikor elhagyni kénytelen az otthonunkat, a zsebkutyakalauzhoz fordul némi vigaszért. 

Ez a drága gyermek a nagy ártatlan szemeivel próbál jó belátásra és ebbeszerzésre bírni, de egyelőre még csak egy kutyás tortáig jutottunk. Na de nem akármilyen kutyás tortáig! Aki igazán szemfüles, az észreveheti (mint én, a torta fotózásakor), hogy ezek a kutyák aztán nemigen fogják ugatásukkal felverni az utca csendjét, ugyanis szájat, na azt nem kaptak szegények. Na de nyilván erős túlzás is lett volna a valóságot ilyen szégyentelenül pontosan leutánozni! Cserébe viszont a tappancsnyomok szinte méretarányosak. 🙂 

fondant kutyás torta készítése házilag egyszerűen

 

Kutya tappancs torta készítése néma fondant kutyákkal

 

A tortát a lehető legegyszerűbbre akartam venni, mert a kevesebb néha több, de ami ennél is fontosabb: roppant lusta vagyok. Úgyhogy első körben egy Nutellás tortát leburkoltam fehérre (burkolási segédlet itt!). Aztán jöttek a designelemek.

Tappancsnyom: kerek végű díszítőcsővel fekete fondantból kinyomkodtam a lábujjakat, a díszítőcső másik végével pedig a talpat. (Előtte gondosan megvizsgáltam, hány ujjra is van szükség.) Ha nem szeretnénk, hogy a fondant díszítőcsőből való kipiszkálásával értékes perceket veszítsünk, terítsünk egy folpackot a fondantra, és úgy nyomjuk rá a csövet.

kutya tappancsos torta készítése házilag - fondant kutya lábnyom

A torta szegélyére egyszerű rózsaszín csíkot vágtam, az enyhe nyakörves hatás kedvéért a szélét bordázott fondantvágóval végiggurítottam.

És akkor a nevezetes néma kutyák! Ezeket pár nappal korábban elkészítettem, hogy legyen idejük kiszáradni és búslakodni szájnélküliségük felett.

Ülő kutya és csont készítéséhez itt találtok okosságokat. (Az a kutya ráadásul nemcsak szájjal, de nyelvvel is rendelkezik!)

A fekvő kutyához pedig gyúrtam egy nagyobb golyót, majd az ujjammal bemélyedést nyomtam bele, aztán az alját az asztalon ellapítottam. A bemélyedésbe került a kutya feje, ami nálam kissé egeres hangulatúra sikerült, mert nem csináltam elég intenzívre az orrnyerget. Nyújtottam két hajlított kiflit hátsó lábnak, és egy-egy ellapított csepp alakot mellsőnek. Szikével belenyomkodtam az ujjak helyét. Kapott a kutyus még néhány foltot, háromszög orrot, és füleket, no meg egy apró farkat, és kész is.

További állatos tortákért itt kutakodhattok.

kutya tappancsos torta készítése házilag - fondant kutya lábnyom

Ha tetszett a poszt, örülök, ha megosztod. Kövesd a Sweet and Crazy Facebook oldalt, hogy ne maradj le semmi érdekesről! Várlak az Instagramon és a Pinteresten is!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s