
Nincs konyhám egy teljes hónapja. Ennek pedig egyenes következménye, hogy bármikor tudok egy komolyabb prezentációt rögtönözni arról, mi mindent lehet melegszendvicssütőben előállítani. Sajnos a torta nincs köztük (tudom, tudom, igazán lehetnék leleményesebb), így felötlött bennem a forradalmi gondolat, hogy talán elérkezett az ideje feltenni a nyáron készült meggyes-oreos sajttorta receptjét. Mert hát mégiscsak, nehogy leérjenek az utolsó oreok is. No meg bevallom, nálam most ez a torta az egyik legnagyobb favorit.
A kutyáé is minden bizonnyal az lenne, csak hát szegénynek szőrös szívű gazdák jutottak:

Meggyes-Oreos sajttorta recept sütés nélkül
Hozzávalók (17-18 cm-es tortához):
Kekszes alap:
- 120 g Oreo keksz töltelékkel együtt
- 50 g olvasztott vaj
Oreos sajtkrém:
- 500 g krémsajt
- 380 g hideg habtejszín
- 130 g porcukor
- 35 g Oreo keksz durvára darálva
- 1 citrom reszelt héja
- egy-két csepp vaníliakivonat
- 6 db lapzselatin
Meggyzselé:
- 200 g magozott meggy (fagyasztott)
- 15 g cukor
- 2 és fél db lapzselatin
- + Oreo a díszítéshez

Elkészítés:
Az Oreo kekszes alaphoz az Oreo kekszet töltelékkel együtt finomra daráljuk, és összekeverjük az olvasztott vajjal. Egy tortakarika aljába lapogatjuk, és behűtjük.
Az Oreos sajtkrémhez a krémsajtot kikeverjük a porcukorral, citromhéjjal, vaníliával és a darált Oreoval. A hideg habtejszínből habot verünk. A lapzselatint jéghideg vízbe áztatjuk, majd ha megpuhult, alaposan kinyomkodjuk, és kis lábasban közepes lángon megolvasztjuk. Ha felolvadt, lehúzzuk a tűzről, és hőkiegyenlítést végzünk, azaz először egy, majd további két kanálnyi krémet keverünk a megolvadt zselatinhoz. A zselatinos keveréket a maradékkrémhez keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot, és az Oreos sajtkrémet a kekszes alapra simítjuk. Pár órára hűtőbe tesszük.
Jöhet is a meggyzselé. Ehhez a fagyos meggyet közepes lángon felolvasztjuk, és botmixerrel simára pürésítjük. Cukorral édesítjük, és csípősre melegítjük. Amikor a meggypüré gőzölgősre melegedett, feloldjuk benne az előzőleg jéghideg vízbe áztatott, majd kifacsart lapzselatint. Amikor a meggyzselé már nem forró, a torta tetejére öntjük, és hűtőbe tesszük. Másnap lehámozzuk a tortáról a tortagyűrűt (ez egy villámgyors körbehajszárítózás után a legkönnyebb), majd a gyerekek által fel nem fedezett dugi Oreokkal kidíszítjük, és juhuuú.
Ez a fehércsokis-málnás Oreos túrótorta szintén juhuuú, próbáljátok ki.
Ha tetszett a poszt, örülök, ha megosztod. Kövesd a Sweet and Crazy Facebook oldalt, hogy ne maradj le semmi érdekesről! Várlak az Instagramon és a Pinteresten is!
