Meggyes-Oreos sajttorta sütés nélkül

Nincs konyhám egy teljes hónapja. Ennek pedig egyenes következménye, hogy bármikor tudok egy komolyabb prezentációt rögtönözni arról, mi mindent lehet melegszendvicssütőben előállítani. Sajnos a torta nincs köztük (tudom, tudom, igazán lehetnék leleményesebb), így felötlött bennem a forradalmi gondolat, hogy talán elérkezett az ideje feltenni a nyáron készült meggyes-oreos sajttorta receptjét. Mert hát mégiscsak, nehogy leérjenek az utolsó oreok is. No meg bevallom, nálam most ez a torta az egyik legnagyobb favorit.

A kutyáé is minden bizonnyal az lenne, csak hát szegénynek szőrös szívű gazdák jutottak:

meggyes-oreos sajttorta recept sütés nélkül

Meggyes-Oreos sajttorta recept sütés nélkül

Hozzávalók (17-18 cm-es tortához):

Kekszes alap:

  • 120 g Oreo keksz töltelékkel együtt
  • 50 g  olvasztott vaj

Oreos sajtkrém:

  • 500 g krémsajt
  • 380 g hideg habtejszín
  • 130 g porcukor
  • 35 g Oreo keksz durvára darálva
  • 1 citrom reszelt héja
  • egy-két csepp vaníliakivonat
  • 6 db lapzselatin

Meggyzselé:

  • 200 g magozott meggy (fagyasztott)
  • 15 g cukor
  • 2 és fél db lapzselatin
  • + Oreo a díszítéshez

Elkészítés:

Az Oreo kekszes alaphoz az Oreo kekszet töltelékkel együtt finomra daráljuk, és összekeverjük az olvasztott vajjal. Egy tortakarika aljába lapogatjuk, és behűtjük.

Az Oreos sajtkrémhez a krémsajtot kikeverjük a porcukorral, citromhéjjal, vaníliával és a darált Oreoval. A hideg habtejszínből habot verünk. A lapzselatint jéghideg vízbe áztatjuk, majd ha megpuhult, alaposan kinyomkodjuk, és kis lábasban közepes lángon megolvasztjuk. Ha felolvadt, lehúzzuk a tűzről, és hőkiegyenlítést végzünk, azaz először egy, majd további két kanálnyi krémet keverünk a megolvadt zselatinhoz. A zselatinos keveréket a maradékkrémhez keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot, és az Oreos sajtkrémet a kekszes alapra simítjuk. Pár órára hűtőbe tesszük.

Jöhet is a meggyzselé. Ehhez a fagyos meggyet közepes lángon felolvasztjuk, és botmixerrel simára pürésítjük. Cukorral édesítjük, és csípősre melegítjük. Amikor a meggypüré gőzölgősre melegedett, feloldjuk benne az előzőleg jéghideg vízbe áztatott, majd kifacsart lapzselatint. Amikor a meggyzselé már nem forró, a torta tetejére öntjük, és hűtőbe tesszük. Másnap lehámozzuk a tortáról a tortagyűrűt (ez egy villámgyors körbehajszárítózás után a legkönnyebb), majd a gyerekek által fel nem fedezett dugi Oreokkal kidíszítjük, és juhuuú.

Ez a fehércsokis-málnás Oreos túrótorta szintén juhuuú, próbáljátok ki.

Ha tetszett a poszt, örülök, ha megosztod. Kövesd a Sweet and Crazy Facebook oldalt, hogy ne maradj le semmi érdekesről! Várlak az Instagramon és a Pinteresten is!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s