Oreo világnap van, és én Oreos tortát hoztam, mert fantasztikusan előrelátó és módszeres vagyok, és tervezetten Oreos édességgel készültem a nagy napra. Ja nem. Haneeem, a tortát még három hónapja készítettem, majd addig-addig bohóckodtam a posztolással, amíg a télből tavasz lett, és a receptírás közepette teljesen véletlenül rámvirradt az Oreo nap. Mert az élethez kell egy kis szerencse. A drámai címadáshoz pedig a színek tévedhetetlen ismerete.
Na de lássuk az Oreos -málnás fehércsokis túrótorta receptjét!
Oreos fehércsokis túrótorta málnával – recept
Hozzávalók (16-17 cm-es formához):
Oreo kekszes alap:
100 g Oreo keksz finomra darálva (töltelékkel együtt)
40 g vaj olvasztva
Oreos fehércsokis túrókrém:
250 g túró
300 g mascarpone
200 g fehércsokoládé
80 g Oreo keksz összetörve
70 g málna (mirelit is lehet)
Díszítéshez:
2 db Oreo keksz darálva a szóráshoz
további Oreo keksz és málna a dekoráláshoz
Elkészítés:
Az Oreo kekszes alaphoz az Oreo kekszet a töltelékkel együtt finomra daráljuk, és elkeverjük az olvasztott vajjal. A tortaforma aljába nyomkodjuk, és behűtjük tíz percre.
Az Oreos-fehércsokis túrókrémhez a fehér csokoládét – mikróban vagy vízgőz felett – megolvasztjuk, és hagyjuk langyosra hűlni. A túrót a mascarponéval csomómentesre keverjük (botmixerrel). Több részletben hozzáadjuk a fehér csokoládét. A krém harmadát a kekszes alapra simítjuk, megszórjuk aprított Oreo kekssszel, és megpakoljuk málnaszemekkel, majd újabb túrókrém, kekszdarabkák és málna jön. Túrókrémmel zárjuk a rétegzést. A torta tetejét beborítjuk Oreo morzsával, és hűtőbe tesszük pár órára.
Amikor megdermedt a torta, éles késsel körbevárjuk, és leszedjük róla a tortakarikát. Oreo kekszekbe fogpiszkálót vagy saslikpálcát szúrunk, és ezek segítségével állítjuk a dekorációnak szánt Oreo kekszeket a torta tetejére. Még pár szem málna a stratégiai pontokra, és kész is vagyunk.
Találtok klasszik Oreo tortát is találtok a blogon, amit burkolni is lehet, meg Oreo aljú kávés-karamelles sajttortát is, csemegézzetek bátran.
Sziasztok! Elkészítettem az OREOS FEHÉRCSOKIS TÚRÓTORTA MÁLNÁVAL, de sajnos a krém nagyon lágy lett!😔 Hogy lehet orvosolni az állagát???
Tünde
KedvelésKedvelés
Szia! További fehér csokival sűrítheted az állagát. Üdv. Kinga
KedvelésKedvelés
Szia Kinga. A túró milyen legyen a krémben? Rögös, száraz, krémes stb. És a mascarponét nem kell habosra verni?
Csinálok egy 24 cm es tortaformában, amibe keveslem a túrót/ persze megnöveltem méretarányosan/.
Amúgy ez kb 16cmes? amit te fotóztál
KedvelésKedvelés
Szia! Én a nagyon rögöst nem kedvelem, általában félzsírost szoktam használni. A mascarponét nem verem habbá ebben a receptben. 16 cm-es torta van a képen. Ne egy klasszik túrótortát képzelj el, azért van csak ennyi túró benne. 🙂
KedvelésKedvelés
Kedves Kinga, nagyon izgalmas ez a torta, mindjárt neki is állok.. Egy kérdés, ha csak mirelit málnám van, azt kiengedve tegyem a túrókrémbe? Nem áztatja el? Köszönöm 🙂
KedvelésKedvelés
Kedves Kinga, nagyon izgalmas ez a torta, mindjárt neki is állok. Mirelit málnám van, azt felengedve tegyem a túrókrémbe? Nem folyósítja el a krémet? Köszönöm 🙂
KedvelésKedvelés
Szia! Nyugodtan belepotyogtathatod!
KedvelésKedvelés