
Húsvétra feltankoltam egy tonna banánt, mert olyankor úgyis alig van otthon kaja, süti meg pláne, úgyhogy a koplaló család legalább banánnal csillapíthatja éhségét, hogy kihúzza valahogy a hosszú hétvégét. Eme tökéletes, már-már démoni előrelátóképességgel felvértezve nem is értem, hogy történhetett meg, hogy húsvét utáni kedden a lakásban szerteszéjjel heverő, a módszeres túlevés jeleit mutató családtagok és a pulton virító egy tonna érintetlen, ámde erőteljesen megpunnyadt banán látványa fogadott. Azaz az ideális pillanat arra, hogy bekapcsoljuk a sütőt. Megint. Na de ez a mogyoróvajas-banános muffin legalább teljes kiőrlésű, hogy a visszafogott ünnepi csipegetés után nehogy ajtóstul rontsunk a házba.

Mogyoróvajas-banános muffin recept
Hozzávalók 12 muffinhoz:
3 punnyadt banán (kb. 230 g tisztítva)
120 g zabpehely (apró szemű)
120 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
2 tojás
90 g cukor (nálam finomítatlan nádcukor)
1 ek őrölt lenmag (kihagyható)
150 g mogyoróvaj
100 g étcsokoládé aprítva
1 csomag sütőpor
120 g tej
csipet só

Elkészítés:
A tojást kihabosítjuk a cukorral: jó pár percig verjük, hogy alaposan megnőjön a térfogata és kivilágosodjon. A száraz hozzávalókat összekeverjük, beleszórjuk az aprított csokit, hozzáadjuk a tejet és a puha mogyoróvajat (ha túl kemény, kicsit rámelegítünk). Eldolgozzuk, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. Muffinformákba adagoljuk, és 180 fokos sütőben – légkeveréssel – 20-22 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd hagyjuk (langyosra) kihűlni. Végül jól megesszük, a pulton pedig még mindig számottevő mennyiségben kornyadozó banánokról igyekszünk nem tudomást venni.
Ezzel a mogyorókrémes banánkenyérrel és ezzel a mindenmentes banános zabkeksszel is megszabadulhatunk pár boldogtalan banántól.

Ha tetszett a poszt, örülök, ha megosztod. Kövesd a Sweet and Crazy Facebook oldalt, hogy ne maradj le semmi érdekesről! Várlak az Instagramon és a Pinteresten is!
Bocsánat, a teljesen kezdő kérdésért, de a tojást kihabosítjuk a cukorral=tojássárgáját?🙄
KedvelésKedvelés
Szia! Ebben a receptben nem kell kettéválasztani a tojást, hanem az egész tojásokat habosítjuk ki a cukorral.
KedvelésKedvelés