Mindenmentes banános zabkeksz – a szépség nem minden :)

mindenmentes banános zabkeksz recept

Ronda kekszet nehéz fotózni. Nagyon rondát nagyon nehéz. És mivel eme bölcseletet überelni még nehezebb, már csak a költői kérdés marad: vajon miért hagy el teljes mértékben a szépérzékem, ha kekszsütésre kerül a sor??? 

Amíg elmélkedtek a válaszon, nagyjából ki is sül a minden esztétikai élménytől megfosztott, mindenmentes banános zabkeksz. Hajrá!

A recept a Kifőztük gasztromagazin novemberi számában is megjelent.

mindenmentes banános zabkeksz recept

 

Mindenmentes banános zabkeksz recept

 

Hozzávalók (kb. 10 kekszhez):

1 közepes érett banán (hámozva kb. 100 g)

80 g zabpehely (igény szerint gluténmentes)

1 csapott ek őrölt lenmag (kb. 5 g)

25 g mogyoróvaj (magas mogyorótartalmú) vagy kókuszvaj

30 g étcsokoládé aprítva vagy étcsokicsepp (igény szerint cukormentes)

Elkészítés:

Az érett banánt villával szétnyomkodjuk, és minden hozzávalót belekeverünk. Amíg előmelegszik a sütő 170 fokra, a masszát hagyjuk pihenni, hogy kicsit megszívja magát a zabpehely.

Golyókat formálunk, sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, és ellapítjuk. Kb 10 perc alatt – légkeveréssel – készre sütjük. A tepsin hagyjuk kihűlni.

A ronda és finom kategóriában komoly versenyző még ez a sütőtökös-csokis puszedli is. Ha az esztétika is számít, próbáljátok ki a tojáslikőrös linzert vagy a lemon curd-ös változatot. Ha jobban belegondolok, a whoopie pie-t sem érdemes kihagyni. 

mindenmentes banános zabkeksz recept

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s