Mogyorókrémes banánkenyér majdnem fitten

mogyorókrémes banánkenyér recept

Férj irtózik a banános édességektől. Na most nem mondom, hogy épp ezért sütöttem banános sütit, mert nem vagyok olyan, de gondoltam, nagyobb csajszi névnapjára azért egy mogyorókrémes banánkenyér belefér. És hát maximum nem eszik mindenki olyan bőszen, annyi baj legyen. Mondanom sem kell, mindenki bőszen evett: a gyerekek konkrétan az első falat után meg is rendelték a következő veknit. És bár Férj rendületlenül kitart az elképzelése mellett, hogy sütibe banán nem való, azért csak bevágott ő is több szelettel. 

mogyorókrémes banánkenyér recept

 

Mogyorókrémes banánkenyér recept

 

Hozzávalók (1 db gyümölcskenyér-formához):

 

3 érett banán

2 tojás

90 g finomítatlan nádcukor (kristálycukorral helyettesíthető)

120 g zabpehely (apró szemű)

60 teljes kiőrlésű tönkölyliszt (sima liszttel helyettesíthető)

60 g liszt

fél kk só

1 tk sütőpor

150 g Lino Lada Gold mogyorókrém mogyoródarabokkal

 

mogyorókrémes banánkenyér recept

 

Elkészítés:

 

A tojást a cukorral kihabosítjuk. Beleszitáljuk a liszteket, a sót, sütőport, és beleforgatjuk a zabpelyhet is. Hozzáadjuk a villával pépesre tört banánt, végül belekeverjük a mogyorókrémet is. A banánkenyér masszáját egy sütőpapírral bélelt gyümölcskenyér-formába öntjük, és 180 fokos sütőben – légkeverés nélkül – 40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Langyosan vagy szobahőmérsékletűre hűlve tálaljuk.

A receptet a Lino Lada támogatta.

Banánkedvelőknek szeretettel ajánlom ezt a banános-zabpelyhes kókuszgolyót is, mogyorókrémes reggeli péksütemény témában pedig ezt a babkát.

mogyorókrémes banánkenyér recept

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s