Férj irtózik a banános édességektől. Na most nem mondom, hogy épp ezért sütöttem banános sütit, mert nem vagyok olyan, de gondoltam, nagyobb csajszi névnapjára azért egy mogyorókrémes banánkenyér belefér. És hát maximum nem eszik mindenki olyan bőszen, annyi baj legyen. Mondanom sem kell, mindenki bőszen evett: a gyerekek konkrétan az első falat után meg is rendelték a következő veknit. És bár Férj rendületlenül kitart az elképzelése mellett, hogy sütibe banán nem való, azért csak bevágott ő is több szelettel.
Mogyorókrémes banánkenyér recept
Hozzávalók (1 db gyümölcskenyér-formához):
3 érett banán
2 tojás
90 g finomítatlan nádcukor (kristálycukorral helyettesíthető)
120 g zabpehely (apró szemű)
60 teljes kiőrlésű tönkölyliszt (sima liszttel helyettesíthető)
60 g liszt
fél kk só
1 tk sütőpor
150 g Lino Lada Gold mogyorókrém mogyoródarabokkal
Elkészítés:
A tojást a cukorral kihabosítjuk. Beleszitáljuk a liszteket, a sót, sütőport, és beleforgatjuk a zabpelyhet is. Hozzáadjuk a villával pépesre tört banánt, végül belekeverjük a mogyorókrémet is. A banánkenyér masszáját egy sütőpapírral bélelt gyümölcskenyér-formába öntjük, és 180 fokos sütőben – légkeverés nélkül – 40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Langyosan vagy szobahőmérsékletűre hűlve tálaljuk.
A receptet a Lino Lada támogatta.
Banánkedvelőknek szeretettel ajánlom ezt a banános-zabpelyhes kókuszgolyót is, mogyorókrémes reggeli péksütemény témában pedig ezt a babkát.