Kókuszkocka deluxe mogyorókrémmel

mogyorókrémes kókuszkocka deluxe

Egyértelműen természetfeletti jelenségeknek vagyok tanúja az elmúlt időben. Először is, pár hete képzeletemet retró lagzis sütik hajtották uralmuk alá. Erre fel nem házi kókusztekercset hoz az egyik barátunk a közös kirándulásra? És ha ez az egybeesés önmagában nem lenne elég hátborzongató, akkor pedig itt van még ez is: én meg kókuszkockát sütöttem! Azért ez már csak nem lehet véletlen. A transzcendentális erők ráadásul odáig merészkedtek, hogy jelentős mennyiségű mogyorókrém felhasználásával a kókuszkockát éteri magasságokba emelték. Na most mondjátok, hogy megőrültem!

Ja, és akkor még a kókuszkrémmel töltött változatot nem is említettem. Na ezt már tényleg csak erősen ezoterikus lelkületűeknek és elvetemült kókuszrajongóknak ajánlom. Nálunk – minden eshetőségre felkészülve – felesben készült a sima és a kókuszkrémes. Ki tudja, kiről mi derül ki időközben!

Mogyorókrémes kókuszkocka deluxe recept

Hozzávalók 18-20 kókuszkockához (20×30 cm-s tepsi):

Mézes kevert tészta:

300 g liszt

3 tojás

300 g tej

75 g puha vaj

255 g cukor

90 g folyós méz

1,5 csomag sütőpor

nagy csipet só

őrölt vanília vagy vaníliakivonat

Kókuszkrémmel töltött változathoz (opcionális):

kb. 90 g Lino Lada kókuszkrém

Mogyorókrémes máz:

kb. 330 g Lino Lada Gold mogyorókrém mogyoródarabkákkal

150-160 g tej

Hempergetéshez:

kb. 100 g kókuszreszelék

Elkészítés:

A mézes kevert tésztát készítjük el elsőként. Ehhez a puha vajat kihabosítjuk a cukorral és a tojásokkal. Hozzácsurgatjuk a mézet és a tejet, elkeverjük. Beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. Sózzuk, ízesítjük a vaníliával. Beleöntjük egy tepsibe (vagy jobb híján jénaiba), és 180 fokos sütőben – légkeveréssel – kb. 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Egyenlő szeletekre vágjuk, és ha van rá mód, behűtjük, mert a hűtött kockákat könnyebb mártogatni.

Amennyiben készítünk kókuszkrémmel töltött változatot is, úgy a töltendő kockákat vízszintesen félbevágjuk, kb. 4-5 g kókuszkrémmel vékonyan megkenjük, összetapasztjuk, és behűtjük. Nem jönnek szét a mártogatáskor, nem kell aggódni.

A mártogatáshoz a mogyorókrémet a tejjel együtt felmelegítjük – mikróban vagy a tűzhelyen. Elkeverjük, és hagyjuk kihűlni.

A piskótakockákat alaposan megmártjuk a mogyorókrémes öntetben. Ehhez használhatunk két villát vagy tíz ujjat – ahogy tetszik. Sütőpapírra sorakoztatjuk vagy rácson hagyjuk lecsepegni. A mártogatáshoz való máz mennyisége csökkenthető, ha a lecsurgó felesleget ahelyett, hogy szakszerűen elnyalogatnánk, felszedjük és újrahasznosítjuk. De én őszintén nem tudom elképzelni, ki vetemedne ilyen elképesztő butaságra.

Ha kicsit megkötött a mogyorókrémes máz, kókuszreszelékben megforgatjuk. A mogyorókrémes kókuszkockákat rövid időre hűtőbe tesszük, hogy megdermedjenek, majd szobahőmérsékleten tároljuk, mert úgy a legfinomabb. És így legalább a hűtőajtó nyitogatásával sem kell bajlódnunk.

A receptet a Lino Lada támogatta.

Vigyázzatok, ez a kókuszkrémes-málnás brownie is nagyon eteti magát, és a mogyorókrémes cupcake-eknél is érdemes résen lenni.

Mogyorókrémes kókuszkocka deluxe kókuszkrémmel töltve

Ha tetszett a poszt, örülök, ha megosztod. Kövesd a Sweet and Crazy Facebook oldalt, hogy ne maradj le semmi érdekesről! Várlak az Instagramon és a Pinteresten is!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s