Kókuszos-málnás brownie avagy így édesítsd meg a szorzótáblát!

kókuszos-málnás brownie recept

Nagyobbik kislányka épp most verekedte át magát a digitális tanrend szorzótábla szekcióján, a Gondviselés pedig lesben állt, hogy megtámogassa a folyamatot. Úgy adódott ugyanis, hogy kókuszos-málnás brownie sült nálunk, és mint kiderült, ennél nagyszerűbb szöveges feladatot keresve sem találni. Mert mi is lehet annál csodálatosabb, mint amikor egy tepsinyi brownie-t x darabba hasogatunk, majd megpróbáljuk igazságosan elosztani úgy, hogy az aktuális darabszám a mohó szájak hozzáférésének arányában folyamatosan változik? 

A. feladat: Ha van 15 brownie-nk, és egyenlően elosztjuk 5 felé, hogy lehet, hogy mindenki úgy érzi, neki jutott a legkevesebb, és jogosult a revansra? 

B. feladat: Ha anya a gyerekszoba stúdiói békéjében, vijjogó gyűrűsfarkú makikon és robotkutyákon taposva fotóz 8 darab brownie-t, a konyhában pedig már csak 3 darab árválkodik, akkor ki az, aki a legélelmesebb volt, és ki fog a leghangosabban bömbölni néhány perccel később?

C. feladat: Ha 1 brownie-t 1 ember 3 perc alatt fogyaszt el, miért üres a tepsi 4 perc múlva?

kókuszos-málnás brownie recept

 

Kókuszos-málnás brownie recept

 

Hozzávalók (3×5=15 darabhoz, 24×17 cm-es tepsihez):

 

Brownie réteg:

120 g étcsokoládé

115 g vaj

2 tojás

50 g liszt

70 g cukor

csipet só

Kókuszkrémes réteg:

225 g mascarpone

1 tojás

115 g Lino Lada kókuszkrém

40 g kókuszreszelék

20 g cukor (kevesebb is elég)

60-100 g málna (mirelit is jó)

kókuszos-málnás brownie recept - Lino Lada

 

Elkészítés:

 

A brownie-hoz az étcsokit a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk, picit hagyjuk hűlni, majd belekeverjük a tojást. Hozzáadjuk a cukrot, sót és lisztet, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk. 

A kókuszkrémes réteghez a mascarponét kikeverjük a tojással, majd hozzáadjuk a kókuszkrémet és a kókuszreszeléket. Belekeverjük a cukrot. Aki kevésbé édesszájú, ezt több részletben tegye meg, mert szerintem kevesebb is elég lett volna. 

A kókuszos krémet a csokis rétegre kanalazzuk, és egy kanál végével kissé márványosra keverjük. A málnákat a tetejére nyomkodjuk (ha fagyasztott, nem muszáj kiengedni előtte), majd 160 fokos sütőben – légkeveréssel – 25-27 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk langyosra hűlni (ez nem könnyű mutatvány), majd elvégezzük a szöveges feladatokat. A legprecízebb nebulónak vélhetően egy darab sem jut majd.

A receptet a Lino Lada támogatta.

Vegán babos-datolyás brownie-t és tiramisu brownie-t is találsz a blogon, próbáld ki!

kókuszkrémes málnás brownie recept

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s