Mogyorókrémes cupcake téli álom ellen

mogyorókrémes cupcake recept - mogyorós muffin készítése

Ígérem, nem fogok minden receptet tudományos okfejtéssel kezdeni, de ezt most muszáj. Hihetetlen fontos információra tettem szert! Felnőtt életem jelentős szakaszát konfúzusban töltöttem: a Puszedli és Habcsók című mesekönyvből ugyanis úgy értesültem, a mókus téli álmot alszik, ezzel szemben saját megfigyeléseim nem támasztották alá ezt a tényt. Mivel nem maradhattam alul Puszedlivel és Habcsókkal szemben, illetve igencsak aggódtam a gyermekeim biológiai ismereteiben történt esetleges súlyos károkozás miatt, utánajártam az ügynek. És mint kiderült, van olyan területe az életnek (ha nem is sok), ahol számíthatok saját érzékszerveim megbízhatóságára: a mókus ugyanis NEM alszik téli álmot. A mogyorós pele viszont igen, ha valakit esetleg felvillanyoz a hír.

És hogy hogy jön ide ez az egész? Épp a mogyoróról elmélkedtem magamban – gondolom, vagyunk ezzel így páran – és innen már egyenes út vezetett a mókushoz. De legalább a mogyoró szerves részét képezi ennek a mogyorókrémes cupcake receptnek, szóval nem volt teljesen hiábavaló a fecsegésem. 🙂 

És igen, ha választhatnék, én most inkább lennék mogyorós pele, mint mókus…

mogyorókrémes cupcake recept - mogyorós muffin készítése

Mogyorókrémes cupcake recept

Hozzávalók 10 darabhoz:

 

Mogyorós muffin:

2 tojás

140 g étolaj

150 g (finomítatlan nád) cukor

2 csapott ek őrölt lenmag (kihagyható)

40 g csokicsepp vagy aprított étcsoki

40 g darált törökmogyoró

110 g liszt

1 kk sütőpor

Mascarponés mogyorókrém:

150 g Lino Lada Gold mogyorókrém (mogyoródarabkákkal)

300 g mascarpone

mogyorókrémes cupcake recept - mogyorós muffin készítése

Elkészítés:

A mogyorós muffinhoz a tojást az olajjal és a cukorral gépi habverővel kihabosítjuk. Belekeverjük a többi hozzávalót, párszor átforgatjuk, majd papírkapszlikkal bélelt muffinformákba öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben – légkeveréssel – 20-22 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A muffinpokat rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

A mascarponés mogyorókrémhez a mascarponét a mogyorókrémmel egyneművé keverjük, majd nagy csillagcsővel ellátott habzsákba szedjük, és a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk. Habzsák híján kanállal is rápúpozhatjuk a krémet a sütikre. Tálalásig hűtőben tároljuk.

A receptet a Lino Lada támogatta.

Mogyorórajongóknak ez a mogyoró mousse torta is erősen javallott.

mogyorókrémes cupcake recept - mogyorós-csokis muffin készítése

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s