Gyors kis adventi móka: készítsünk pillecukor hóembert!

Pillecukor hóember készítése adventra

Ezek a kis pillecukor hóemberek pikk-pakk elkészülnek, és roppant cukik. És felettébb alkalmasak mindenféle kósza, itt-ott heverő mályvacukrok hasznosítására (nálunk a Halloween-i póktorta óta várták a beteljesülést). Közös karácsonyváró tevékenységnek is ideálisak a gyerekekkel, de speciel nálunk ez az én szóló műsorszámom volt: reggel ezek a kis jószágok voltak a meglepetések az adventi naptárban. 

Pontosítok: nem őrültem meg, nem gyömöszöltem be szegényeket a naptárba, mert ekkora megpróbáltatást nyilván nem éltek volna túl, csak ráutaló pillecukornyomot hagytak maguk után. Aztán a gyerekek hideg-meleggel megkeresték őket a búvóhelyükön, egy-egy almába szúrva (a hóemberek, nem a gyerekek 🙂 ). Persze a létezésük így sem volt túl hosszú… 🙂 

Pillecukor hóember készítése adventra házilag

 

Pillecukor hóember készítése házilag

 

Hozzávalók:

fehér pillecukor (töltetlen)

Oreo kekszek

ropi

saslikpálca / hurkapálca

olvasztott csoki (minimális mennyiség)

narancssárga fondant vagy marcipán

nagyobb csokidrazsé (relatív lapos aljjal) vagy bonbon (nálam csokiba mártott áfonya)

alma, narancs vagy bármi, amibe beleszúrjuk

Pillecukor hóember készítése adventra házilag

Elkészítés:

Először elkészítjük a hóember testét! Én a pillecukraimat túl magasnak ítéltem meg, így egy kicsit levágtam az aljukból. A saslikpálcára ráhúzunk hármat, a középső mályvacukor oldalába fogpiszkálóval kis lyukat fúrunk, és egy-egy kisebbre tört ropit beleszúrunk kar gyanánt.

Megformázzuk a hóember orrát narancssárga fondantból, és kissé ellapítjuk, hogy jól felfeküdjön a hóember arcára. Kis vízzel a hátulját megkenjük, és a hóember pillecukor fejének közepére nyomjuk (oldal irányban, így több a tapadási felület). Kis ideig odatartjuk, hogy jól odaragadjon.

A hóember kalapjához az oreo kekszeket kettéválasztjuk, a krémet kikaparjuk. Olvasztott csokival a bonbont az oreo keksz tetejére erősítjük.

Olvasztott csokiba fogpiszkálót mártunk, és megrajzoljuk a hóember szemét, száját és gombjait. A feje tetejét is alaposan megkenjük, és rányomjuk a kalapját.

Almába vagy narancsba szúrjuk őket, és örülünk.

Ha tombol a hóember láz, fondantból is elkészíthetjük őket!

További adventi ötleteket itt találsz!

Pillecukor hóember készítése házilag adventre

Ha tetszett a poszt, örülök, ha megosztod. Kövesd a Sweet and Crazy Facebook oldalt, hogy ne maradj le semmi érdekesről! Várlak az Instagramon és a Pinteresten is!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s