
Férj böjtöl, ami nála teljes édességmegvonással is együttjár. Feleség pedig – szolidaritása jeléül – igyekszik olyan alapanyagokból sütni, melyek hangzása kellő elrettentő erővel bír Férjre. A tápióka ebből a szempontból kitűnő választás: annak az esélye, hogy Férj – bátorítás nélkül – rá akarja vetni magát, vajmi kicsi. És ezt a kis esélyt is minimalizálhatjuk a torta tempós zugelfogyasztásával, ami, valljuk be, családunk egyetlen tagjának sem jelent problémát. Úgyhogy mogyoróvajas tápiókatortára fel!

Mogyoróvajas tápiókatorta recept
Hozzávalók (18 cm-es tortához):
Kekszes alap:
120 g Oreo keksz töltelékkel együtt (más keksz is jó, de akkor kicsit legyen több a vaj)
50 g olvasztott vaj
Mogyoróvajas tápiókakrém réteg:
90 g tápiókagyöngy
600 g tej
60 g cukor (nálam finomítatlan nádcukor)
6 db lapzselatin
80 g mogyoróvaj
Mogyoróvajas csoki ganache:
40 g étcsokoládé
60 g tejcsokoládé
20 g mogyoróvaj (lehet több is)
100 g habtejszín szobahőmérsékleten
+ sótlan földimogyoró a díszítéshez

Elkészítés:
A kekszes alaphoz az Oreo kekszet töltelékkel együtt finomra daráljuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal, és egy tortaforma aljába nyomkodjuk. Behűtjük.
A mogyoróvajas tápióka réteghez a tápiókagyöngyöket 10-15 percre beáztatjuk a tejbe, majd lefedve, rendszeres kevergetés mellett, közepes lángon sűrűre főzzük. Ha a tápiókagyöngyök átlátszóakká válnak, megvagyunk. Ekkor hozzáadjuk a cukrot, majd az előzőleg jéghideg vízben megpuhított, majd kifacsart lapzselatinokat is feloldjuk a tápiókapudingban. Belekeverjük a mogyoróvajat, és amikor már nem forró a massza, a megszilárdult kekszes alapra öntjük. Újból hűtés következik egy-két órára. (Amúgy gondolkodtam a tápiókaréteg lazításán egy kis tejszínhabbal, de mivel határozott célom volt, hogy minden irtóra pikk-pakk meglegyen, még mielőtt Férj gyanút fogna, így ettől eltekintettem.)
Nekilátunk a mogyoróvajas csoki ganache elkészítésének. Ehhez a tejszínt forrpontig melegítjük, és a kétféle csokira és a mogyoróvajra öntjük. Hagyjuk állni két percet, majd homogénre keverjük. Ha csomós maradna, botmixerrel rásegítünk. A ganache-t a tápiókakrém tetejére öntjük, és újabb jó pár órát hűtünk.
A zugtálalás előtt Férjet elrejtjük, a tortát kiszabadítjuk, tetejét aprított földimogyoróval meghintjük, majd diszkréten felfaljuk. A tápiókatortát, nem Férjet.
Ha még szégyentelenebbül egyszerűbb, ámde hasonlóan mogyoróvajas tortára vágytok, ezt a földimogyorós felhőtortát nektek találták ki.
Ha tetszett a poszt, örülök, ha megosztod. Kövesd a Sweet and Crazy Facebook oldalt, hogy ne maradj le semmi érdekesről! Várlak az Instagramon és a Pinteresten is!
