Az influenzában sorvadásnak indult izmaink regenerálására keresve sem találhatunk ideálisabb terápiás eszközt a földimogyorós-csokis felhőtortánál. Egyrészt igazi fehérjebomba, másrészt kiválóan beindítja az endorfintermelést (csokiii!), harmadrészt több indok nem is kell. Na jó, talán még annyi, hogyha az agysejtjeinket is megtépázta a betegség, de néhány azért túlélte a viszontagságokat, akkor fellélegezhetünk, mert ezzel a recepttel az a pár megmaradt példány is boldogulni fog.
A lényeg előtt még egy gyors JÓTANÁCS: ha feltett szándékunk, hogy felhőtortát sütünk, akkor semmiképp se essünk abba a hibába, hogy elkezdjük kóstolgatni a nyers masszát: nem lesz szívünk megsütni. 🙂
És akkor jöjjön is a habkönnyű, gluténmentes felhőtorta receptje!
Földimogyorós-csokis felhőtorta gluténmentesen – recept
Hozzávalók egy kb. 15 cm-es tortához:
120 g tejcsokoládé
15 g mogyoróvaj (a crunchy és a sima verzió is jó)
135 g mascarpone
3 tojás
+ aprított sótlan földimogyoró a díszítéshez
Elkészítés:
A tejcsokoládét a mogyoróvajjal mikróban (vagy gőz felett) megolvasztjuk, hűlni hagyjuk. Belekeverjük a mascarponét és a tojások sárgáját. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és a csokis masszához forgatjuk. Egy szimpatikus kerámia- vagy fémtálat formaelválasztó spray-vel kifújunk (ennek híján sütőpapírral kibéleljük), és beleöntjük a masszát. Egy kicsit kisebb tál is elegendő, nagyobb lehetőleg ne legyen, mert túl lapos lesz a torta. A tálat egy kisebb tepsibe állítjuk, forró vizet öntünk köré, és 160 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük! Kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni, majd jó alaposan megszórjuk aprított mogyoróval.
A kihűlt torta szobahőmérsékleten adja a felhős, habkönnyű textúrát, ezért ha erre vágyunk, kint tároljuk! Ha sajttortásabb, tömörebb élményt szeretnénk, tegyük hűtőbe: így teljesen más, de szintén finom lesz a végeredmény!
Szia Kinga, ebbe a receptbe tényleg csak 15 g mogyoróvaj szükséges? Nem dkg a mértékegység?
KedvelésKedvelés
Szia! Én tényleg ennyit tettem bele, gyakorlatilag csak extra ízesítésként. De ha gondolod, a csoki egy kis részét még lecserélheted mogyoróvajra.
KedvelésKedvelés