A karantén igen erős jellemfejlesztő erővel bír az olyan szétszórt népség esetében, mint jómagam. Napirendet szervezni, a digitális nebulókat összehangolni, előre megrendelt kajából tervszerűen főzni, ez maga a kánaán. Az egyetlen bökkenő csupán, hogy sziklaszilárd jellemmel rendelkezem, ami ellenáll mindenfajta fejlesztésnek. De sebaj, az együttlét így is idilli. Míg középső tesinaplót gyárt a napi guggolás adagjáról és fennhangon szavalja az Anyám tyúkját, tőle pontosan 8 centiméterre nagyobb gyerek Napóleonról okosodik egy oktatóvideóból buzgó szentségelések közepette, mivel az Anyám tyúkját és a francia forralmat valamiért nem érzi tökéletesen kompatibilisnek. Kötélidegzetű anyukájuk testi fenyítések kilátásba helyezése nélkül, békésen csitítja a dulakodókat, miközben legkisebb deddel önfeledt barbizásba kezd, és friss gyümölcsöt szel az éhes szájaknak. Közösen megtervezik a tápláló ebédet, ami pontban harangszóra asztalra is kerül. Derűs beszélgetést követően mindenki végzi a dolgát tovább, hogy délután elégedetten nyugtázzák a jól sikerült napot.
Ühüm. Pont így.
De azért cukormentes túrós rizspuding tényleg készült.
Cukormentes túrós rizspuding recept
Hozzávalók kb. 4 adaghoz:
5 dl tej
150 g rizs
vaníliakivonat vagy őrölt vanília
1 ek negyedannyi édesítő (stevia-eritrit alapú)
250 túró
300 g habtejszín hidegen
erdei gyümölcs a tetejére (fagyasztott is jó)
Elkészítés:
Elkészítjük a cukormentes tejberizst. Ehhez a rizst a vaníliával ízesített tejben alacsony lángon, rendszeresen megkeverve, fedő alatt puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni. A túrót áttörjük, és a tejberizsbe keverjük. A hideg habtejszínből az édesítővel habot verünk, és óvatosan a túrós tejberizsbe forgatjuk. Poharakba szedjük, és jól megpakoljuk erdei gyümölccsel.
Ha tetszett a poszt, örülök, ha megosztod. Kövesd a Sweet and Crazy Facebook oldalt, hogy ne maradj le semmi érdekesről! Várlak az Instagramon és a Pinteresten is!