Szombat délután: a lakás minden pontját gyerekcsordák lepik el. Na jó, ne legyünk melodramatikusak a kelleténél jobban: gyerekcsordának tűnő mennyiségű saját és kölcsöngyerek. Széles vásznú, sztereó kiadásban. A menekülés egyetlen, még el nem torlaszolt útja a forró sütőajtó felé vezet. Szaladok.
A szaladás eredménye pedig ez a kókuszos keksz lett, ami egészen biztosan megnyerne bármilyen sütésgyorsasági versenyt: épp csak egy hangyányit tart tovább elkészíteni, mint elolvasni a receptet. Ami egyúttal azt is jelenti, hogy túlságosan hamar visszakerültem a fenevadak közé.
Gyors és egyszerű kókuszos keksz recept
Hozzávalók kb. 30-32 db kekszhez:
1 tojás
110 g Lino Lada kókuszkrém
50 g kókuszreszelék
170 g liszt
1 kk szódabikarbóna
90 g cukor (ideális esetben finomítatlan nádcukor)
100 g étolaj
vaníliaőrlemény vagy vaníliakivonat
reszelt citromhéj (kihagyható)
Elkészítés:
A tojást kikeverjük az olajjal és cukorral, majd hozzáadjuk a kókuszkrémet és a többi hozzávalót. Diónyi gombócokat formázunk a masszából, és két – sütőpapírral borított – tepsire pakoljuk, majd tenyerünkkel ellapítjuk. 175 fokos – légkeveréses – sütőben 10-11 perc alatt készre sütjük.
A receptet a Lino Lada támogatta.
Ezzel a shortbread keksszel sincs sok munka, de ha pepecselnétek inkább egy picit, aprósütinek a whoopie pie-t is szívből ajánlom.