Gesztenyés brownie lóti-futiknak

gesztenyekrémes brownie recept meggylekvárral

Van bennem némi aggodalom, már ami a karantén idején felhalmozódó súlytöbbletet illeti: a mozgás hiányát ugyanis kalóriadús édességek sütésével próbálom ellensúlyozni. Persze a kamra és a sütő közötti távolság legyaloglása nem elhanyagolható sportteljesítmény, de még így is bajban lennék, ha nem akadna néhány hű segítőm. A jóravaló apró termetű népség azonban hál’istennek minden egyes pillanatot megragad, hogy ellásson valami feladattal. Minél távolabb helyezkedem el a célállomástól, annál elégedettebbnek tűnnek, és annál lelkesebben kurjongatnak egy perc múlva a lakás ellentétes pontjáról. 

Úgyhogy tiszta szerencse, hogy sütöttem egy kis gesztenyekrémes brownie-t, nehogy a végén el találjak fogyni.

gesztenyés brownie recept meggylekvárral

 

Gesztenyés brownie recept meggylekvárral

 

Hozzávalók (9-10 darabhoz):

 

Brownie:

100 g étcsokoládé

100 g vaj

2 tojás

50 g cukor (ha van, akkor finomítatlan nádcukor)

15 g darált mandula (ha nincs, mehet helyette liszt)

35 g liszt

csipet só

+ 2-3 ek meggylekvár

Gesztenyekrém:

250 g natúr gesztenyemassza

65 g porcukor

300 g habtejszín hidegen

őrölt vanília vagy vaníliakivonat

fél csomag expressz zselatin fix (10 g)

+ habcsók és cukrozatlan kakaópor a díszítéshez

gesztenyés meggyes brownie recept

 

Elkészítés:

 

Először elkészítjük a brownie-t. Ehhez az étcsokit összeolvasztjuk a vajjal. Belekeverjük a tojást, hozzáadjuk a darált mandulát és a lisztet. Megsózzuk, beédesítjük. Egy 16×18 cm-es tepsibe egyengetjük, és 160 fokos sütőben – légkeveréssel – kb. 15 percig sütjük. Semmiképp se süssük túl: ha még kicsit ráragad a villára, jó is. Hagyjuk kihűlni.

Közben nekilátunk a gesztenyekrémnek. Ehhez a gesztenyemasszát villával áttörjük, és vaníliával ízesítjük. A hideg tejszínből a porcukorral habot verünk, félidőben hozzászórjuk a zselatin fixet is. Ha cukrozott gesztenyemasszát használunk, csökkentsük a porcukor mennyiségét!

A kihűlt brownie-t alaposan megkenjük a megggylekvárral, majd rásimítjuk a gesztenyekrémet, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor cukrozatlan kakaóport szitálunk a tetejére, és habcsókkal díszítjük.

Brownie barátoknak ez a cukormentes tiramisu brownie és ez a vegán babos-datolyás verzió is javallott a kipróbálásra.

gesztenyés brownie recept meggylekvárral

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s