Fahéjas-csokikrémes mille-feuille – villantós desszert villámgyorsan

fahéjas-csokikrémes mille-feuille recept - csokis krémes készítése házilag

A mille-feuille (ezer lapos) ugyan elég flancosan hangzik, a gyerekek szájából pedig teljesen felismerhetetlenül, de azért csak nyugodjunk meg: gyakorlatilag egy többrégetű krémesről van szó. Ráadásul még egyszerűbb is vele az élet, mint a hagyományos krémessel, mert nem kell krémmel együtt szeletelgetni: a mille-feuille egyesével készül, a lapokra habzsákból nyomjuk a krémet. Ettől egyből látványosabb is a végeredmény, és máris rászolgál a flancos névre. 🙂  

Én most a leveles tészta lapokat fahéjas-tejcsokis krémmel töltöttem, mert 1. csoki mindig kell, 2. csak ismételni tudnám magam, 3. a tejcsoki-fahéj páros isteni. 

Vigyázzatok, villám villantós desszert következik – a kész leveles tésztának hála -, némi alliterációval megspékelve! 🙂 

fahéjas-csokikrémes mille-feuille recept - házi csokis krémes készítése

 

Fahéjas-csokikrémes mille-feuille villámgyorsan – recept

 

Hozzávalók 4 darabhoz:

1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta (25×40 cm, 275 g)

100 g tej

170 g tejcsokoládé felaprítva

2 lapzselatin

170 g habtejszín behűtve

2 késhegynyi őrölt fahéj

+ porcukor a szóráshoz

fahéjas-csokikrémes mille-feuille recept - csokis krémes készítése házilag

Elkészítés:

A fahéjas csokikrémmel kezdünk, mert több órás hűtést igényel felhasználás előtt. A tejet felforraljuk, beledobjuk az előzőleg jéghideg vízbe áztatott, majd alaposan kifacsart lapzselatint, és teljes feloldódásig kevergetjük. Az aprított tejcsokit a tejbe szórjuk, és homogénre keverjük. Több részletben hozzáadjuk a hideg habtejszínt (felverni nem kell!), majd fűszerezzük a fahéjjal. A krémet botmixerrel fényesre keverjük, és lefóliázva hűtőbe tesszük legalább hat órára.

A leveles tésztát kitekerjük, és sütőpapírral együtt egy nagy tepsire fektetjük. A tetejére is sütőpapírt terítünk, majd ráhelyezünk egy másik tepsit, nyomatéknak. 180 fokra előmelegített sütőben, középső rácsmagasságon, légkeveréssel 12 percig sütjük. Leemeljük róla a nehezéket és a sütőpapírt, majd további 3 perc alatt aranyszínűre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd vonalzó mentén 12 téglalapra vágjuk.

Az összeállítás következik. A megdermedt fahéjas-tejcsokis krémet egy spatulával alaposan átkeverjük és habzsákba töltjük. Fogunk egy leveles tésztalapot és kis kupacokat nyomunk rá a krémből: ehhez a mérethez kb. 3×7 -re lesz szükségünk. Óvatosan ráhelyezzük a következő tésztalapot, majd arra is nyomunk a krémből. Tésztalappal zárjuk a sort. Ha munka közben túlságosan megpuhulna a csokikrém, pár percre tegyük fagyasztóba! Végül a mille-feuille tetejét finoman megporcukrozzuk, majd behűtjük, hogy a krém visszaszilárduljon.

Ha betáraztatok otthon leveles tésztából, a portugálok kedvencét, a pastel de nata-t is nagyon ajánlom kipróbálásra.

csokikrémes mille feuille recept

Ha tetszett a poszt, örülök, ha megosztod. Kövesd a Sweet and Crazy Facebook oldalt, hogy ne maradj le semmi érdekesről! Várlak az Instagramon és a Pinteresten is!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s