A cukormentes pohárkrém nekem az örök mentsvár: az orvul feltörő édességehetnéket és a kínzó bűntudatot egyidejűleg orvosolja, ráadásul ripsz-ropsz megvan. Ha majd egyszer megtanulom fotózni is (folyton becsillan az a fránya üveg!), akkor tényleg minden frankó lesz. Ez a túrópuding szilvaraguval nyakonöntve ráadásul különösen finomra sikerült, még a fehérfóbiás gyerekeim szerint is. Sajnos. Legközelebb kénytelen leszek megtűzködni némi spenótlevéllel.
Cukormentes túrópuding recept szilvaraguval
Hozzávalók (3-4 adaghoz):
Túrópuding:
4 tojássárgája
20 g négyszeres erősségű édesítő (vagy négyszer ennyi cukor)
20 g étkezési keményítő
300 g tej
250 g túró (a krémes fajta a legjobb)
vaníliaőrlemény vagy vaníliakivonat
Szilvaragu:
200 g szilva
egy csipet édesítő (ha szükséges)
Elkészítés:
A túrópudinghoz a tejet felforraljuk a vaníliával. A tojássárgákat kikeverjük a keményítővel és az édesítővel. A forró tejet apránként a tojásos masszához keverjük, majd az egész tojásos-tejes keveréket visszatesszük a tűzre, és sűrűre főzzük. Ha rottyant párat, lehúzzuk. Belekeverjük a túrót, majd botmixerrel simára dolgozzuk. Lefóliázzuk a felszínét, és behűtjük.
A szilvaraguhoz a szilvát kimagozzuk, feldaraboljuk, és ha szükséges, egy csipet édesítőt hozzáadva, pár percig rotyogtatjuk. Botmixerrel kicsit átmehetünk rajta, hogy ne legyen olyan darabos. Hagyjuk kihűlni.
A kihűlt túrópudingot pohárkákba adagoljuk – ezt habzsákkal lehet a legesztétikusabban kivitelezni-, majd ráhalmozzuk a szilvaragut, és jól felfaljuk.
Ez a mákos-epres tiramisu és ez a gesztenyés-erdei gyümölcsös pohárkrém is nagyon finom, próbáljátok ki. Mondjuk ez a pisztáciás tápiókapuding se kutya.