A cukormentes pohárkrém nekem az örök mentsvár: az orvul feltörő édességehetnéket és a kínzó bűntudatot egyidejűleg orvosolja, ráadásul ripsz-ropsz megvan. Ha majd egyszer megtanulom fotózni is (folyton becsillan az a fránya üveg!), akkor tényleg minden frankó lesz. Ez a túrópuding szilvaraguval nyakonöntve ráadásul különösen finomra sikerült, még a fehérfóbiás gyerekeim szerint is. Sajnos. Legközelebb kénytelen leszek megtűzködni némi spenótlevéllel.
Cukormentes túrópuding recept szilvaraguval
Hozzávalók (3-4 adaghoz):
Túrópuding:
4 tojássárgája
20 g négyszeres erősségű édesítő (vagy négyszer ennyi cukor)
20 g étkezési keményítő
300 g tej
250 g túró (a krémes fajta a legjobb)
vaníliaőrlemény vagy vaníliakivonat
Szilvaragu:
200 g szilva
egy csipet édesítő (ha szükséges)
Elkészítés:
A túrópudinghoz a tejet felforraljuk a vaníliával. A tojássárgákat kikeverjük a keményítővel és az édesítővel. A forró tejet apránként a tojásos masszához keverjük, majd az egész tojásos-tejes keveréket visszatesszük a tűzre, és sűrűre főzzük. Ha rottyant párat, lehúzzuk. Belekeverjük a túrót, majd botmixerrel simára dolgozzuk. Lefóliázzuk a felszínét, és behűtjük.
A szilvaraguhoz a szilvát kimagozzuk, feldaraboljuk, és ha szükséges, egy csipet édesítőt hozzáadva, pár percig rotyogtatjuk. Botmixerrel kicsit átmehetünk rajta, hogy ne legyen olyan darabos. Hagyjuk kihűlni.
A kihűlt túrópudingot pohárkákba adagoljuk – ezt habzsákkal lehet a legesztétikusabban kivitelezni-, majd ráhalmozzuk a szilvaragut, és jól felfaljuk.
Ez a mákos-epres tiramisu és ez a gesztenyés-erdei gyümölcsös pohárkrém is nagyon finom, próbáljátok ki. Mondjuk ez a pisztáciás tápiókapuding se kutya.
Kedves Kinga, gratulálni szeretnék az oldaladhoz! Nagyon igényes, esztétikus, finom és egyedi minden egyes remeked! Arról nem beszélve, hogy mennyire jó csak olvasni soraidat, mindig megnevettetsz. Ezt a receptet is elkészítem a hétvégén! Még sok ilyet, kitartást, egészséget és sok vidámságot kívánok hozzá! Köszönettel: Bogi
KedvelésKedvelés
Kedves Bogi! Köszönöm a kedves soraidat! Nagyon örülök, hogy tetszik a blog! Neked is csupa jót és süssél sokat-sokat! 🙂 Kinga
KedvelésKedvelés