Szívecske- és malachajtogatás (utóbbinak ne kérdezzétek az okát 🙂 ), reggel önálló kávéfőzés, és egy cukormentes cseresznyés sajttorta: ezek voltak nálunk az apák napja kellékei. A “ki keveri a masszát”, pontosabban “ki keveri ELŐSZÖR a masszát” munkacímet viselő csetepaté, illetve az áfonyák elhelyezése körüli dulakodás pedig olyan visszafogottra sikerült, hogy szinte nem is érdemes megemlíteni.
Boldog, és akinek megadatik, békés apák napját!
Apák napi cukormentes cseresznyés sajttorta recept
Hozzávalók (18 cm-es formához):
Kekszes alap:
100 g cukormentes keksz
45 g vaj olvasztva
Cukormentes sajtkrém:
330 g natúr krémsajt
170 g tejföl
15 g étkezési keményítő
28 g stevia-eritrit alapú négyszeres édesítő
2 tojás
vaníliaőrlemény
1 citrom reszelt héja (kezeletlen héjú)
+ cseresznye, áfonya
Elkészítés:
A kekszes alaphoz a kekszet finomra aprítjuk, elkeverjük az olvasztott vajjal, és egy – az alján sütőpapírral borított – tortaforma aljába nyomkodjuk. Behűtjük.
A sajtkrémhez minden egyéb hozzávalót összekeverünk a gyümölcsök kivételével, és habverővel elkeverjük, majd a kekszes alapra öntjük. Néhány szem felezett cseresznyét (de ez lehet meggy, áfonya, stb.) belepotyogtatunk a krémbe, és 150 fokos, légkeveréses sütőben 40-45 percig sütjük. A sütő aljába egy hőálló edényben tettem egy kis vizet, hogy gőzben süljön a torta. Az épphogy résnyire nyitott sütőben hagyjuk kihűlni, majd behűtjük. A tortát kivágjuk a formából, a láb alatt lévő gyerekeket rendre utasítjuk, majd hagyjuk, hogy “virág” alakban elhelyezzék a cseresznyéket a tortán némi áfonya kíséretében.
Ha nincs kedvetek sütögetni, ez a sütés nélküli fehércsokis-málnás sajttorta is nagyon finom.
Ha tetszett a poszt, örülök, ha megosztod. Kövesd a Sweet and Crazy Facebook oldalt, hogy ne maradj le semmi érdekesről! Várlak az Instagramon és a Pinteresten is!