Fiúgyerek döbbenetesen erős jelzőberendezéssel van felszerelve, ami a cukkini detektálását illeti. Ember legyen a talpán, aki képes megfelelő álcát kreálni szegény növénynek, hogy sikerüljön letuszkolni a gyanútlan torkán. Gyakorlatilag ez lehetetlen vállalkozás is volna, ha nem lenne abban a hatalmas szerencsében részünk, hogy fent nevezett fiúgyerek majdhogynem tökéletes anyja pedig döbbenetesen erős hűtőben-rohasztási képességekkel bír, ami most egy félig rohadt cukkiniben öltött testet. Hál’istennek a bűntudat fenyegető réme éppen kellő motivációt jelentett, hogy felvegyem a harcot radargyerekkel, és belecsempésszem a drágalátos növényt néhány ártatlan külsejű csokis madeleine-be. Jelentem: cukkini és én alkotta aprócska csapatunk elsöprő győzelmet aratott fiacskám fejlett receptorai felett.
És akkor lássuk is a radarzavaró cukkinis-csokis madeleine receptjét!
Cukkinis-csokis madeleine recept
Hozzávalók (kb. 15 madeleine-hez):
75 g liszt
75 g hámozott cukkini finomra aprítva
75 g vaj
75 g (nád) cukor
2 tojás
1 tk cukrozatlan kakaópor
50 g étcsokoládé
Elkészítés:
Egy pici olvasztott vajjal kikenjük a madeleine formákat és behűtjük. Az étcsokit a vajjal – vízgőz felett vagy mikróban – megolvasztjuk és félretesszük. A tojásokat a cukorral addig habosítjuk, amíg alaposan megnő a térfogata, és fehér habot kapunk. A tojáshabba óvatosan beleforgatjuk a lisztet, kakaót és aprított cukkinit, majd hozzáöntjük a vajas csokit. A masszával telemerjük a madeleine formákat. Ha maradna a masszából, kis hőálló tálkába szedjük a maradékot. 190 fokos, légkeverés sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük a madeleine-ket.
Ha cuki aprósütire vágytok, a whoopie pie-t is ajánlom.