Ki mondta, hogy egy nyúl nem lehet pilóta? – Húsvéti pilóta keksz házilag

húsvéti nyuszis pilóta keksz recept házilag

Nem biztos, hogy a karriertanácsadáson a pilóta lenne az első, amit egy nyúlnak beikszelnek, de szerintem kár lenne bármelyik hosszúfülű ilyen irányú törekvéseit idejekorán lehervasztani. A házi pályaalkalmassági vizsgán például nálunk kiválóan szerepeltek, tömeges kiképzésükre várhatóan jövő húsvétkor újra sort kerítünk. 

Addig pedig álljon itt a házi pilóta keksz receptje!

húsvéti nyuszis pilóta keksz recept házilag

Húsvéti pilóta keksz recept házilag

 

Hozzávalók 15-16 db pilóta nyúlhoz:

Keksz tészta:

160 g liszt

40 g kukoricaliszt (sima liszttel kiváltható)

1 tojássárgája

100 g hideg vaj

csipet só

70 g porcukor

1 ek hideg víz

1 tk cukrozatlan kakaópor

vaníliaőrlemény vagy vaníliakivonat

Csokis töltelék:

80 g étcsokoládé aprítva

50 g habtejszín szobahőmérsékleten

30 g puha vaj

2 púpos kk porcukor

húsvéti nyuszis pilóta keksz recept házilag

 

Elkészítés:

 

A kekszeket már előző nap is legyárthatjuk. Ehhez a feldarabolt hideg vajat a lisztekkel, porcukorral és vaníliával késes aprítóban morzsásra dolgozzuk. Gép híján csipetekben adjuk hozzá a vajat, és kézzel gyorsan eldolgozzuk. Belekeverjük a tojássárgáját és a vizet, majd két adagba szedjük a tésztát, és az egyiket kakaóporral ízesítjük. Fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.

A tésztákat vékonyra nyújtjuk, és szimpatikus nyulakat szaggatunk belőlük. A nyulak vaksiskodását elkerülendő anatómiailag megfelelő helyen egy-egy lyukat fúrunk a  nyulacskák fejére szem gyanánt. Arra érdemes figyelni, hogy a sötét nyulaknak az egyik irányba néző orcájára,a  világosaknak pedig épp az ellenkezőre fúrjuk a nyulat, különben igen groteszk kekszeket kapunk összeragasztás után.  A nyulakat – szemmel felfelé – sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, és 10-15 percre hűtőbe tesszük. 160 fokos – légkeveréses – sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük a jószágokat. Ha épp egy pici színt kapott a szélük, már el is készültek. A kekszeket hagyjuk teljesen kihűlni.

húsvéti nyuszis pilóta keksz recept házilag

Elkészítjük a csokis tölteléket. Ehhez a szobahőmérsékletű tejszínt forrpontig melegítjük, és az aprított csokira öntjük. Két percig állni hagyjuk, majd simára keverjük. Beleszórjuk a porcukrot, és hozzákeverjük a puha vajat is, majd egy fél órára hűtőbe tesszük. A csokikrémet habzsákba szedjük, és jó vastagon a sötét nyulakra nyomjuk. Vagy a világosakra. Ahogy tetszik. Itt kevésbé szigorúak a játékszabályok, mint a sakkban. A nem megkent félnyulakat a megkentekre tapasztjuk, és a pilóta nyulakat légmentesen záródó dobozban a hűtőbe rejtjük, majd bevetjük a gyerekeknél, mint végső zsarolási eszközt.

Bodzás-citromkrémes linzertojásokat és tojáslikőrös kekszeket is érdemes sütni ilyentájt.

húsvéti nyuszis pilóta keksz recept házilag

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s