
Nem vagyok lelkes híve azoknak a recepteknek, amik úgy kezdődnek, hogy “találtam egy kis ezt meg egy kis azt a hűtőben, és mivel árválkodott még egy kevés amaz a kamrában, gyorsan összeütöttem egy ezmegazt.” Egyrészt, mert a módszeresség és rendszerezés harcos ellenségeként általában már csak akkor találok meg bármilyen ezt meg azt a hűtőben, amikor jóérzésű ember abból már semmit nem állít elő a családjának. Másrészt, a fene, hogy csak én vagyok ezzel így.
De most az egyszer… most az egyszer leírhatnám én is ezt a mondatot. Bízva azonban abban, hogy hátha akad mégis valaki, aki szintén önértékelési válságba kerül tőle, nem teszem. Helyette jöjjön a cukormentes erdei gyümölcsös gesztenyés-mascarponés pohárkrém semmilyen ügyességet nem igénylő receptje!
A recept a Kifőztük gasztromagazin novemberi számában is megjelent.

Cukormentes gesztenyés-mascarponés pohárkrém recept erdei gyümölcsökkel
Hozzávalók (2-3 főre):
Cukormentes gesztenyekrém:
150 g főtt gesztenye vagy natúr gesztenyemassza
120 g mascarpone
7 g négyszeres édesítő (ízlés szerint lehet kicsit több)
0,5 dl habtejszín
Cukormentes mascarponehab:
80 g mascarpone
1,5 dl habtejszín hidegen
5 g négyszeres édesítő (ízlés szerint lehet egy kicsit több)
vaníliakivonat vagy őrölt vanília
Cukormentes erdei gyümölcs ragu:
100 g fagyasztott erdei gyümölcs keverék (szilva, szeder, málna)
1 g négyszeres édesítő
Elkészítés:
A cukormentes erdei gyümölcs raguhoz a fagyasztott gyümölcsöket az édesítővel együtt alacsony lángra feltesszük főni, gyakran megkeverve, hogy nehogy lesüljön. Ha kissé megpuhultak, nagyon röviden átbotmixerezzük: kis darabok jó, ha maradnak benne. Félretesszük hűlni.
A cukormentes gesztenyekrémhez a gesztenyét a tejszínnel, mascarponéval és édesítővel aprítóba tesszük, és krémesre dolgozzuk.
A cukormentes mascarponehabhoz a mascarponét a hideg tejszínnel, vaníliával és édesítővel habbá verjük.
Összeállítjuk a desszertet. A poharak aljába mascarponehabot kanalazunk, rárétegezünk a kihűlt erdei gyümölcsből, majd következik a gesztenyekrém. Újabb réteg mascarponehab és végül a maradék gyümölcsragu zárja a sort. A desszerteket behűtjük, és hidegen tálaljuk.
Tetszett a bejegyzés?
Tetszik Betöltés...