Vérbe fagyva: Halloween-i habcsók csontos torta epervérrel

Halloween-i véres habcsók csontos torta készítése eper vérrel

Bár nagy híve vagyok az erőszakmentes gyereknevelésnek, van, amit nem lehet szelíden megoldani. A Halloween-i torta készítése feltétlenül ilyen. Ha nagyon elfajulnak az események, még vér is folyik. 

Kukkantsatok be bájosnak hitt színfalaink mögé, a gyámügy számát pedig tartsátok a kezetek ügyében! Epervér, habcsók csontok, csoki és eper mousse. Így rémüldözünk mi.

Halloween-i véres habcsók csontos torta készítése eper vérrel

 

Halloween-i véres habcsók csontos torta készítése

 

A habcsók csontokat már jó előre is elkészíthetjük. Svájci habcsókból készítettem őket, és légmentes dobozban tároltam a díszítésig. 

halloween-i habcsók csontok készítése

A tortát 22-cm-es tortaformában készítettem, másfélszerezve ezt a csoki-eper mousse receptet. Mivel azt szerettem volna, hogy csak a csoki mousse látszódjon a tortából, ezért az eper mousse-t belülre rejtettem: egy 18-as formában kifagyasztottam, majd a torta összeállításánál a piskótalapra helyeztem, és rá- illetve köré öntöttem a csoki mousse-t. Nagyon fontos: az eper mousse-ból feltétlenül faljunk fel bő 5-6 kanálnyit még készítés közben, hogy kényelmesen elférjen, és ne lógjon ki a csokis rétegből.

Eperzselé réteget a torta belsejébe nem gyártottam, helyette azonos módon elkészített eperszószt csurgattam a torta tetejére vér gyanánt (75 g eper, 1,6 g pektin, 7,5 cukor  és pár csepp citromlé arányokkal, de megmaradt belőle).

A kész mousse tortát, miután kiszabadítottam a tortaformából, véres helyszínné alakítottam. A habcsók csontokat a tetejére kupacoltam, ha vannak köztük törött példányok, az csak külön jó. A torta oldalára is tapasztottam jó néhányat: nem kell őket semmivel rögzíteni, nem pottyannak le. 

A kihűlt eperszószból pár kanállal a torta tetejére vértócsát toccsantottam, a maradékot egy apró lyukkal ellátott habzsákba töltöttem, és a stratégiailag fontos pontokra csurgattam. 

Kísértetszemes szellemtortát, pillecukor pókhálós tortát és habcsók szellemes sós karamelles-csokis tartot is találtok a blogon, ha a vér és csontok már kivernék nálatok a biztosítékot. Szörny muffinokból, csontváz kekszekből és trüffel pókokból sincs hiány, csemegézzetek bátran.

Halloween-i véres habcsók csontos torta készítése eper vérrel

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s