Új csillag ragyog reggelijeink egén: szegény mákos tápiókapudingot kiszorította a vaníliás zabkorpa puding, és ennek több oka is. Egyrészt ezt az összes gyerekem megeszi, másrészt kimondottan egészséges, de nyilvánvalóan a harmadrészt a legfontosabb: pont két perc az elkészítése, még zord hétköznap reggeli hangulatban is. Hétvégén pedig nem készül, mert akkor gofrit kell sütni, úgyhogy a zord hangulat garantált.
Nálunk főleg vegán változatban készül, rizstejjel, de bármilyen fehér folyadék megteszi.
A recept a Kifőztük gasztromagazin októberi számában is megjelent.
Vaníliás zabkorpa puding pisztáciával – recept
Hozzávalók (3-4 adaghoz):
4 dl rizstej vagy tej
6 csapott ek zabkorpa
2 csapott ek őrölt lenmag
vaníliakivonat
2 csapott ek finomítatlan nádcukor vagy 4 kk méz
sótlan pisztácia aprítva

Elkészítés:
Pont úgy készül, mint a tejbegríz. A (rizs)tejhez adjuk a zabkorpát, lenmagot, vaníliakivonatot, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett, sűrűsödésig főzzük. Édesítjük, majd langyosan vagy hidegen, aprított pisztáciával megszórva tálaljuk.
Ha gyors, egészséges reggeli vagy uzsonna a cél, a banános kókuszgolyót, a teljes kiőrlésű amerikai palacsintát és a banános chia pudingot is érdemes szemügyre venni.
