Vaníliás zabkorpa puding pisztáciával – gyors, finom és fájdalommentes

vaníliás pisztáciás zabkorpa puding recept

Új csillag ragyog reggelijeink egén: szegény mákos tápiókapudingot kiszorította a vaníliás zabkorpa puding, és ennek több oka is. Egyrészt ezt az összes gyerekem megeszi, másrészt kimondottan egészséges, de nyilvánvalóan a harmadrészt a legfontosabb: pont két perc az elkészítése, még zord hétköznap reggeli hangulatban is. Hétvégén pedig nem készül, mert akkor gofrit kell sütni, úgyhogy a zord hangulat garantált. 

Nálunk főleg vegán változatban készül, rizstejjel, de bármilyen fehér folyadék megteszi.

A recept a Kifőztük gasztromagazin októberi számában is megjelent.

vaníliás zabkorpás puding recept pisztáciával

 

Vaníliás zabkorpa puding pisztáciával – recept

 

Hozzávalók (3-4 adaghoz):

4 dl rizstej vagy tej
6 csapott ek zabkorpa
2 csapott ek őrölt lenmag
vaníliakivonat
2 csapott ek finomítatlan nádcukor vagy 4 kk méz
sótlan pisztácia aprítva
 
vaníliás zabkorpás puding recept pisztáciával

 

Elkészítés:

 
Pont úgy készül, mint a tejbegríz. A (rizs)tejhez adjuk a zabkorpát, lenmagot, vaníliakivonatot, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett, sűrűsödésig főzzük. Édesítjük, majd langyosan vagy hidegen, aprított pisztáciával megszórva tálaljuk.
 
Ha gyors, egészséges reggeli vagy uzsonna a cél, a banános kókuszgolyót, a teljes kiőrlésű amerikai palacsintát és a banános chia pudingot is érdemes szemügyre venni.
 
vaníliás zabkorpa puding recept pisztáciával
 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s