Sok mindennel rendelkezem ugyan, de – balszerencsémre – önuralommal pont nem. Ezen hiányosságomat ezért kénytelen-kelletlen ellenszenves szabályokkal pótolom, például fagyigép-nem-beszerzéssel. Az volt a hipotézis ugyanis, hogyha nincs otthon fagyigép, akkor majd jól nem gyártok fagyit, és nem kell folyton fagyit enni. A remek teória egy helyen bicsaklik csak meg: sajnos fagyigép nélkül is lehet pompás fagyit csinálni. És még csak kevergetni meg botmixerezgetni sem kell fél óránként, ami azért lássuk be, a magamfajta türelmetlen és időzavaros nőszemélyeknél kiverné a biztosítékot. Így az a rettenetes helyzet állt elő, hogy bár nincs otthon fagyigép, én egyfolytában fagyit gyártok, egyfolytában fagyival álmodom, és ami még egy kicsit nagyobb probléma: egyfolytában fagyit eszem. És erről csak és kizárólag az olaszok tehetnek, meg az ő fránya, felháborítóan krémes semifreddo-juk.
No de a sirámaim után jöjjön is az egyik nagy kedvenc, a sós mogyorós házi fagyi receptje!
A recept a Kifőztük gasztromagazin szeptemberi számában is megjelent.
Sós mogyorós semifreddo (parfé) házi fagyi recept
Hozzávalók 6-7 adaghoz (muhaha):

Elkészítés:

