Sós mogyorós semifreddo – házi fagyi fagyigép nélkül!

sós mogyorós semifreddo recept - mogyoróvajas parfé házilag

Sok mindennel rendelkezem ugyan, de – balszerencsémre – önuralommal pont nem. Ezen hiányosságomat ezért kénytelen-kelletlen ellenszenves szabályokkal pótolom, például fagyigép-nem-beszerzéssel. Az volt a hipotézis ugyanis, hogyha nincs otthon fagyigép, akkor majd jól nem gyártok fagyit, és nem kell folyton fagyit enni. A remek teória egy helyen bicsaklik csak meg: sajnos fagyigép nélkül is lehet pompás fagyit csinálni. És még csak kevergetni meg botmixerezgetni sem kell fél óránként, ami azért lássuk be, a magamfajta türelmetlen és időzavaros nőszemélyeknél kiverné a  biztosítékot. Így az a rettenetes helyzet állt elő, hogy bár nincs otthon fagyigép, én egyfolytában fagyit gyártok, egyfolytában fagyival álmodom, és ami még egy kicsit nagyobb probléma: egyfolytában fagyit eszem. És erről csak és kizárólag az olaszok tehetnek, meg az ő fránya, felháborítóan krémes semifreddo-juk.

No de a sirámaim után jöjjön is az egyik nagy kedvenc, a sós mogyorós házi fagyi receptje!

A recept a Kifőztük gasztromagazin szeptemberi számában is megjelent.

sós mogyorós semifreddo recept - mogyoróvajas parfé fagyi házilag

 

Sós mogyorós semifreddo (parfé) házi fagyi recept

 

Hozzávalók 6-7 adaghoz (muhaha):

4 tojás
320 g habtejszín hidegen
130 g porcukor
100 g mogyoróvaj (magas földimogyoró tartalmú, lehetőleg darabos, crunchy típus)
+ aprított mogyoró a tálaláshoz
 
sós mogyorós semifreddo recept - mogyoróvajas parfé fagyi házilag
 

Elkészítés:

A fagyialaphoz a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kihabosítjuk a porcukorral, majd belekeverjük a mogyoróvajat. Ezután több részletben, óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot is. A hideg tejszínből is habot verünk, és a mogyorós masszához keverjük. A fagyialapot műanyag dobozba szedjük, és legalább két órára fagyasztóba tesszük. A tökéletes, krémes állag elérése érdekében a semifreddo-t már a tálalás előtt korábban kitesszük szobahőmérsékletre, majd igazságosan kiporciózzuk: egy gombóc az egyik gyereknek, egy gombóc nekem, egy gombóc a másik gyereknek, egy gombóc nekem, egy gombóc a harmadik gyereknek, egy gombóc nekem. Csak tudnám, mi a fenéért nincs több gyerekem???
 
Mogyoróvajas témában ezt a kekszetezt a tortát és ezt a brownie-t ajánlom megtekintésre, de leginkább kipróbálásra.
 
sós mogyorós semifreddo recept - mogyoróvajas parfé fagyi házilag
 
sós mogyorós semifreddo recept - mogyoróvajas parfé fagyi házilag

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s