Cukormentes sztracsatellás túrótorta meggyzselével – mini és maxi kiszerelésben

cukormentes sztracsatellas mini túrótorta recept

Nálunk a nagy családi bulik kötelező kelléke minimum egy cukormentes torta, mert mindenki szép, és még szebb szeretne lenni. A szépségért pedig enni kell. 🙂 Jelen esetben cukormentes sztracsatellás túrótortát, a vitaminbevitel égisze alatt egy kis meggyzselével.

A recept a Kifőztük gasztromagazin augusztusi számában is megjelent.

cukormentes meggyes sztracsatellás túrótorta recept

 

Cukormentes sztracsatellás túrótorta recept meggyzselével

 

Hozzávalók (5 adaghoz vagy egy 18 cm-es tortaformához):

Cukormentes brownie (helyette lehet kekszes alap is):

25 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt

35 g liszt

20 g cukormentes étcsokoládé

10 g vaj

0,5 dl tej

15 g négyszeres édesítő

1 tojás

50 g joghurt

1 csapott kk sütőpor

1 ek cukrozatlan kakaópor

1 késhegynyi őrölt fahéj

Cukormentes sztracsatellás túrókrém:

400 g túró

240 g mascarpone

400 g habtejszín hidegen

30 g négyszeres édesítő

120 g cukormentes étcsokoládé

2 csomag instant zselatin fix

őrölt vanília vagy vaníliakivonat

Cukormentes meggyzselé:

200 g magozott meggy (mirelit is jó)

3 g négyszeres édesítő

2 és fél lapzselatin

cukormentes meggyes sztracsatellás túrótorta recept

Elkészítés:

A cukormentes brownie-val kezdjük. Ehhez az étcsokoládét a vajjal és tejjel összeolvasztjuk (mikróhullámú sütőben vagy vízgőz felett). Hozzákeverjük a tojást és az édesítőt, majd a joghurtot is. Beleszitáljuk a kétféle lisztet, kakaóport, fahéjat és sütőport, majd elkeverjük. 5 darab 8 cm-es formába vagy egy 18 cm-es tortaformába adagoljuk, és 175 fokos sütőben, légkeveréssel megsütjük. A kis formákban 10 perc alatt elkészül, a nagyban pár perccel többre lehet szükség. Ha megsült, a formában hagyjuk kihűlni.

Közben elkészítjük a cukormentes sztracsatellás túrókrémet. Ehhez a túrót az édesítővel, vaníliával és mascarponével botmixerrel pépesítjük. Az étcsokoládét nagylyukú reszelőn lereszeljük. A hideg tejszínt elkezdjük habbá verni, közben hozzáadjuk a zselatin fixet (még akkor adjuk hozzá, amikor híg a tejszín!), és kemény habbá verjük. Óvatosan a mascarponés túróhoz keverjük, majd beleforgatjuk a csokireszeléket. A brownie alapra egyengetjük, és egy-két órára hűtőbe tesszük.

Amikor megdermedt a sztracsatellás túrókrém, nekiállunk a cukormentes meggyzselének. Ehhez a magozott meggyet az édesítővel lepürésítjük, és első rottyanásig melegítjük. Levesszük a tűzről, és feloldjuk benne az előzőleg jéghideg vízbe áztatott, majd alaposan kifacsart zselatinlapokat. Elkeverjük, és a sztracsatellás túrókrém tetejére öntjük. Egy-két órára újból a hűtőbe tesszük.

Ha megdermedt a (mini) sztracsatellatorta, villámgyorsan körbehajszárítózzuk a formá(ka)t, leszedjük a tortakariká(ka)t, majd buzgón felfaljuk, és elégedetten megszemléljük magunkat a tükörben. 🙂  

Mivel családi buliból nálunk jócskán akad, így cukormentes édességből sincs hiány. Ez a cukormentes szedres-málnás túrómousse torta például igen jó, akárcsak ez a cukormentes epres joghurttorta. De csekkolhatjátok az összeset itt.

cukormentes meggyes sztracsatellás túrótorta recept

cukormentes meggyes sztracsatellás túrótorta recept

 

3 gondolat “Cukormentes sztracsatellás túrótorta meggyzselével – mini és maxi kiszerelésben” bejegyzéshez

  1. Nagyon-nagyon finom lett, bár normál cukorral és kókuszvirágcukorral csináltam, illetve a brownie alap glutánmentes liszttel is működik. Egy észrevétel: mindenből a felét vettem 18 cm-es karikához és akkor lett normál torta magasság. Ez a mennyiség szerintem 24-es 26-os tortaformához is elegendő lenne. De lehet én számoltam el, amúgy szuper recept! 🙂 Gyorsan foygott!

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s