Az úgy volt, hogy ötödikben új osztályba mentem, ahol is már az évnyitón összebarátkoztam egy lánnyal, aki másnap boldogan híresztelte az osztálytársaknak, hogy az új lányt Tinának hívják, szőke és kék szemű. Nos, bár a három hírből egyik sem volt igaz, ez nem jelenthetett okot arra, hogy ne kössünk életre szóló barátságot: úgyhogy kötöttünk. És mivel eme – tojás, tej- és cukormentes diétán élő – nőszemély mostanság finom utalásokat tett mindenféle lélekmelegítő meglepi desszertek időszerűségére, úgy éreztem, eljött a pillanat, hogy barátságunkat egy kis vegán mákos tápiókapudinggal ápoljam. Azt persze nem tudhattam, hogy ez lavinát indít el saját hajlékomban is, és fiúgyerekkel minden reggel meg kell majd vívnom az “- Anya, főzzél mákos tápiókapudingot! – Neee, már megint?” csatát, de azt hiszem, még így is megérte.
A recept a Kifőztük gasztromagazin augusztusi számában is megjelent.
Vegán (és cukormentes) mákos tápiókapuding barackkal – recept
Hozzávalók kb. 4 adaghoz (ha fiúgyerek is eszik, akkor 2):
Elkészítés:
