Bodzás mojito, a majdnem gyógyital :)

bodzás mojito recept házilag

Írhatnék mindenféle okosságot a bodza és a menta jótékony hatásáról, de amikor úgyis nyakon öntjük őket rummal, ez talán elhagyható. Ellenben a rumról annyit azért megjegyeznék, hogy kisimítja az idegeket. 🙂 És egy bónusz jó hír: a recept oly mértékben egyszerű, hogy a második bodzás mojito után is simán abszolválható az előállítása (gondolom 🙂 ). Bár természetesen sorozat mojito gyártásra senkit nem biztatnék.  🙂 

A bodzás mojito receptje a Kifőztük gasztromagazin júliusi számában is megjelent.

bodzás mojito recept házilag

Bodzás mojito recept

 

Hozzávalók (2 adaghoz):

4 cl fehér rum

8 ek (házi) bodzaszörp

4 dl szóda vagy szénsavas ásványvíz

4 ág mentalevél (fodormenta)

+ jégkocka és citromgerezdek a tálaláshoz

Elkészítés:

A bodzaszörpöt a mentalevelek felével a pohár aljába tesszük, és törővel összezúzzuk. Beleöntjük a rumot, az ásványvizet, és elkeverjük. Megkóstoljuk, ha szükséges, még egy kevés bodzaszörpöt hozzáadunk. Végül belehajigáljuk a maradék mentaleveleket, citromkarikákat és jégkockát, és villámgyorsan lövünk egy feltett lábas-koktélos selfie-t a teraszon. 🙂 

Ha desszertként is kipróbálnád a mojitot, készítsd el ezt a mojito-s panna cottát! Bodzás vonalon pedig ezt a bodzás-epres túróhabot ajánlom.

bodzás mojito recept házilag

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s