Írhatnék mindenféle okosságot a bodza és a menta jótékony hatásáról, de amikor úgyis nyakon öntjük őket rummal, ez talán elhagyható. Ellenben a rumról annyit azért megjegyeznék, hogy kisimítja az idegeket. 🙂 És egy bónusz jó hír: a recept oly mértékben egyszerű, hogy a második bodzás mojito után is simán abszolválható az előállítása (gondolom 🙂 ). Bár természetesen sorozat mojito gyártásra senkit nem biztatnék. 🙂
A bodzás mojito receptje a Kifőztük gasztromagazin júliusi számában is megjelent.
Bodzás mojito recept
Hozzávalók (2 adaghoz):
4 cl fehér rum
8 ek (házi) bodzaszörp
4 dl szóda vagy szénsavas ásványvíz
4 ág mentalevél (fodormenta)
+ jégkocka és citromgerezdek a tálaláshoz
Elkészítés:
A bodzaszörpöt a mentalevelek felével a pohár aljába tesszük, és törővel összezúzzuk. Beleöntjük a rumot, az ásványvizet, és elkeverjük. Megkóstoljuk, ha szükséges, még egy kevés bodzaszörpöt hozzáadunk. Végül belehajigáljuk a maradék mentaleveleket, citromkarikákat és jégkockát, és villámgyorsan lövünk egy feltett lábas-koktélos selfie-t a teraszon. 🙂
Ha desszertként is kipróbálnád a mojitot, készítsd el ezt a mojito-s panna cottát! Bodzás vonalon pedig ezt a bodzás-epres túróhabot ajánlom.