Nyáron jégkrémet enni kell, ez nem vitás. Hogy milyet, arról már megoszlanak a vélemények, de szerencsére ez nem egy bináris műfaj: ha ma ilyet készítettünk, holnap még készíthetünk amolyat is. Úgyhogy béke van. Khm.. (lásd a bejegyzés végét 🙂 ). Meg villámgyors bodzás jégkrém.
A recept a Kifőztük gasztromagazin júliusi számában is megjelent.
Villámgyors bodzás jégkrém recept házilag
Hozzávalók (3 db-hoz):
150 g görög joghurt
7-8 ek (házi) bodzaszörp (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb)
Elkészítés:
A görög joghurtot elkeverjük a bodzaszörppel. Mivel a bodzaszörpök töménységében nagy különbségek lehetnek, megkóstoljuk, ha szükséges, további bodzaszörppel ízesítjük. Jégkrémformákba adagoljuk (értsd: az összes gyerek hajbakap, hogy ki hány formába adagol, a jégkrémalap jelentős része a konyhapulton végzi, te pedig kis híján a szanatóriumban), majd legalább két órára fagyasztóba tesszük. Utóbbi a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy kisebb barikáddal – és krízishelyzet esetén megfáradt testünkkel – védjük a mélyhűtőt az ostromló – és valamilyen érthetetlen okból fáradhatatlan – gyereksereggel szemben.
Ezek a jégkrémek is percek alatt elkészülnek, és full egészségesek.