Erdei gyümölcsös-túrós clafoutis – flanctalanul: tejespite

erdei gyümölcsös-túrós clafoutis recept - tejespite

Fiúgyerek és én egészen egy hullámhosszon tudunk lenni, ha édességevésről van szó. Nem mindig, de sokszor. Ez az erdei gyümölcsös-túrós clafoutis (igen, muszáj a flancos nevét használnom, gyerek nálunk meg nem eszik olyat, hogy tejespite 🙂 ) például szintén a metszetünkben van, ami azért valódi kincs, mert a túrós dolgoknak amúgy pont nem barátja. Oké, a teljes képhez az is hozzátartozik, hogy a túróról nem igazán tettem neki említést. Mert hát, kérdem én, minek borzoljuk a kedélyeket, ha nem muszáj?

A recept a Kifőztük gasztromagazin márciusi számában is megjelent.

erdei gyümölcsös-túrós clafoutis recept - tejespite

 

Erdei gyümölcsös-túrós clafoutis, azaz tejespite – recept

Hozzávalók (kb. 23 cm-es piteformához):

4 tojás

2 dl tej

100 g túró

40 g liszt

40 g teljes kiőrlési tönkölyliszt

75 g (finomítatlan nád)cukor

őrölt vanília

200 g mirelit erdei gyümölcs kiengedve, lecsepegtetve

porcukor a tetejére

erdei gyümölcsös-túrós clafoutis recept - tejespite

Elkészítés:

A tojást kikeverjük a cukorral, tejjel és túróval. Hozzáadjuk a vaníliát és a kétféle lisztet, majd csomómentesre keverjük. Egy kivajazott, kilisztezett piteforma aljába rendezzük az alaposan lecsepegtetett erdei gyümölcsöt, és ráöntjük a tejespite masszáját. 190-200 fokra előmelegített sütőben, légkeverés nélkül, nagyjából fél óra alatt készre sütjük. A tetejét porcukorral meghintve, langyosan vagy hidegen tálaljuk.

Ezzel az egyszerű almatortával is jól be lehet indítani a reggelt. Vagy a délutánt. 🙂 

erdei gyümölcsös-túrós clafoutis recept - tejespite, tejpite

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s