Ez a pisztáciás-gránátalmás fehércsokis túrótorta nemzeti tortának is megteszi a piros-fehér-zöld színkombó miatt (lesz még jövőre is március 15!), de azért elsősorban nem ezért szerettük. 🙂 Én azért, mert villámgyors, az idő- és energiabefektetésem iránt érzéketlen többiek pedig azért, mert finom. Meg gránátalmás. És pisztáciás.
A recept a Kifőztük magazin márciusi számában is megjelent.
Pisztáciás-gránátalmás fehércsokis túrótorta – recept
Hozzávalók (egy 16-18 cm-es tortaformához):
Kekszes alap:
160 g semleges ízű keksz
30 g héj nélküli, sótlan pisztácia
55 g olvasztott vaj
Fehércsokoládés túrókrém:
250 g túró
300 g mascarpone
200 g fehércsokoládé
1-1,5 evőkanál citromlé
Díszítéshez:
1 kisebb gránátalma
30 g héj nélküli, sótlan pisztácia
Elkészítés:
A kekszes alaphoz a pisztáciát és a kekszet finomra daráljuk, és elkeverjük az olvasztott vajjal. A tortaforma aljába nyomkodjuk, és behűtjük tíz percre.
A fehércsokis túrókrémhez a fehér csokoládét – mikróban vagy vízgőz felett – felolvasztjuk, és hagyjuk langyosra hűlni. A túrót a mascarponéval csomómentesre keverjük (botmixerrel). Több részletben hozzáadjuk a fehér csokoládét, majd a citromlevet. A krémet a kekszes alapra egyengetjük, és behűtjük 2-3 órára.
Amikor megdermedt a torta, éles késsel körbevárjuk, és leszedjük róla a tortakarikát. Durvára vágott pisztáciával és a gránátalma magjaival díszítjük.
Pisztáciabarátoknak ezt a pisztácia- és málnakrémes tartot mindenképp javaslom kipróbálásra. A turbótempót kedvelőknek pedig ezt a sütés nélküli málnás sajttortát.
Segítséget szeretnék kérni: a pisztáciás-gránátalmás tortát szeretném elkészíteni, de 24 cm-es tortaformában. Milyen anyaghányaddal számoljak? Nagyon szépen köszönöm válaszod 😚
KedvelésKedvelés
Szia! Ekkorához nyugodtan duplázhatod a mennyiséget. Üdv. Kinga
KedvelésKedvelés