Csontváz keksz és véres Oreo szem – rémisztően egyszerű Halloween-i móka!

Halloween csontváz keksz és véres oreo szem - halloween-i rémisztő édességek

Fiúgyerek az iskolai Halloween-re szeretett volna előállni valami rémisztően egyszerű, egyszerűen rémisztő édességgel. Mivel csontváz keksz nélkül nem szívesen töltjük a Halloween-t, az egyik befutó ő lett. A másik ötletet a neten fedezte fel az én szemfüles csemetém, és kicsit átalakítva meg is valósítottuk a véres Oreo szemeket. Utóbbiban az a legjobb, hogy gyakorlatilag nagykorú beavatkozása nélkül is simán kivitelezhető. Persze ez a csontváz kekszre is igaz lenne, ha kicsit nagyobb affinitásom lenne a delegálásra. 🙂  De egymás mellett ügyködni sem rossz!

Kezdjük is a csontváz keksszel! Elkészítünk egy adagot ebből a shortbread kekszből, kakaóporral színezve, mézeskalács emberke kiszúróval formázva. A kihűlt kekszeket olvasztott, temperált fehércsokival mintázzuk, habzsákból nyomva. 

Ezek az én példányaim:

Halloween csontváz keksz készítése mézeskalács emberkéből

Ezeket pedig a gyereksereg állította elő:

Halloween csontváz keksz készítése mézeskalács emberkéből

Az Oreo véres szem projekt még ennél is egyszerűbben lezavarható. Fogunk egy Oreo-rajongó gyereket, kést adunk a kezébe (végülis Halloween van! 🙂 ), és kettészedetjük vele az Oreo kekszeket. Azokra a fél Oreo-kra lesz szükségünk, amin rajta maradt a fehér krém. Ha a krémet túlságosan összeborzoltuk a sebészi beavatkozás közben, egy vajazó késsel elsimítjuk.

Halloween-i oreo véres szemek - véres szem készítése Oreo kekszből egyszerűen

Kinyújtunk kék és fekete fondantot vagy marcipánt, és egy arra alkalmas célszerszámmal (pl. díszítőcsővel) nagyobb és kisebb köröket vágunk ki belőle. A kisebb fekete körökhöz szívószálat is használhatunk kiszúrónak. A szem alkotóelemeit az Oreo keksz fehér részére lapogatjuk, majd jöhet a legborzongatóbb rész, a vérerek megrajzolása! Ehhez használhatunk piros ételfestékes filcet vagy pici gél ételfestékbe mártogatott fogpiszkálót. Az ételfestékes filc állati jó ötletnek tűnt elsőre, de az Oreo krém elég puha, így nagyon rátapadt a filcre, és nehezen fogott, a fogpiszkálós módszerrel sokkal gyorsabban lehetett haladni. Minél szabálytalanabbul és girbegurbábban sikerül az erezés, annál élethűbb és rémisztőbb lesz a végeredmény. Nekünk néhány kicsit napocskásra sikerült, de sebaj! 🙂 

Borzongjatok kedvetekre!

Ijesztgetésre nagyon alkalmasak még ezek a málnás-fehércsokis mousse szellemek és ezek a horror muffinok is.

Halloween-i oreo véres szemek - véres szem készítése Oreo kekszből egyszerűen

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s