Mangós panna cotta cukormentesen – percek alatt!

Mangós panna cotta készítése cukormentesen

Még mindig tart nálam a mangóláz, és a csokis-mangós tortánál fel nem használt mirelit mangókészlet is. Úgyhogy kénytelen-kelletlen összefabrikáltam magamnak egy kis mangós panna cottát, a lelkiismeretem megnyugtatása végett cukormentes verzióban. 🙂 Nem mondanám, hogy agyonbonyolítottam a receptet: miközben buzgón fújtam az apró termetű által túl forrónak ítélt ebédet, gyakorlatilag el is készültem a panna cottával. Na jó, ekkor még következett némi hűtés, de a nassolás-függőség áldozatokkal jár… 🙂 

Mangós panna cotta cukormentesen, egyszerűen - recept

 

Mangós panna cotta cukormentesen – recept

 

Hozzávalók (2 kis adaghoz):

160 g habtejszín

5 g stevia-eritritol 1:4-es cukorhelyettesítő

vaníliakivonat vagy őrölt vanília

1 db lapzselatin

100-120 g érett mangó (mirelit is jó)

A cukormentes panna cotta elkészítése: 

A tejszínt az édesítővel és a vaníliával feltesszük főni, ha felforrt, további kb. 3 percig gyöngyözve melegítjük. Levesszük a tűzről, és az előzőleg jéghideg vízbe áztatott, majd alaposan kifacsart lapzselatint feloldjuk benne. Poharakba adagoljuk, és betesszük a hűtőbe dermedni egy-két órára. Amikor stabil állagú a panna cotta, a (kiolvasztott) mangót lepürésítjük, és a tejszínkrém tetejére kanalazzuk. Fogyasztásig hűtőben tároljuk. Tálalás előtt legalább 10 perccel tegyük ki szobahőmérsékletre a panna cottát, hogy selymes, lágy legyen az állaga!

Ezt a tojáslikőrös panna cotta változatot is érdemes kipróbálni!

Panna cotta alaprecept innen.

Cukormentes mangós panna cotta recept

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s