Még mindig tart nálam a mangóláz, és a csokis-mangós tortánál fel nem használt mirelit mangókészlet is. Úgyhogy kénytelen-kelletlen összefabrikáltam magamnak egy kis mangós panna cottát, a lelkiismeretem megnyugtatása végett cukormentes verzióban. 🙂 Nem mondanám, hogy agyonbonyolítottam a receptet: miközben buzgón fújtam az apró termetű által túl forrónak ítélt ebédet, gyakorlatilag el is készültem a panna cottával. Na jó, ekkor még következett némi hűtés, de a nassolás-függőség áldozatokkal jár… 🙂
Mangós panna cotta cukormentesen – recept
Hozzávalók (2 kis adaghoz):
160 g habtejszín
5 g stevia-eritritol 1:4-es cukorhelyettesítő
vaníliakivonat vagy őrölt vanília
1 db lapzselatin
100-120 g érett mangó (mirelit is jó)
A cukormentes panna cotta elkészítése:
A tejszínt az édesítővel és a vaníliával feltesszük főni, ha felforrt, további kb. 3 percig gyöngyözve melegítjük. Levesszük a tűzről, és az előzőleg jéghideg vízbe áztatott, majd alaposan kifacsart lapzselatint feloldjuk benne. Poharakba adagoljuk, és betesszük a hűtőbe dermedni egy-két órára. Amikor stabil állagú a panna cotta, a (kiolvasztott) mangót lepürésítjük, és a tejszínkrém tetejére kanalazzuk. Fogyasztásig hűtőben tároljuk. Tálalás előtt legalább 10 perccel tegyük ki szobahőmérsékletre a panna cottát, hogy selymes, lágy legyen az állaga!
Ezt a tojáslikőrös panna cotta változatot is érdemes kipróbálni!
Panna cotta alaprecept innen.