Miről álmodik a hároméves? Cicaízű cicás tortáról!

Cicás torta készítése cica figurával - fondant cica lépésről lépésre

A cicás torta még mindig menő, legalábbis nálunk. Bár eltelt egy év a múltkori szőrös és szőrtelen cicatorta óta, a macskák iránti lelkesedés csak nem akar alábbhagyni immáron három éves, de cseppet sem rakoncásabb csemeténknél. Sőt, ha lehet, a helyzet csak fokozódott! Miután tisztáztuk, hogy újfent cicás tortát szeretne a szülinapjára, próbáltam érdeklődni, hogy milyen ízű legyen. A válasza ennél határozottabb már nem is lehetett volna: Cica. Hmmm. Egy álom, ami nem vált valóra… 🙂 Hál’istennek azért a diós-mascarponés torta is lecsúszott valahogy a cicafigura villámgyors eltüntetése után! 🙂 

És akkor jöjjön is az ominózus cica elkészítése fondantból, részletes útmutatóval! Sőt, kapásból kettő, és még fondant halacska is jár hozzájuk. 🙂 

Fondant cica készítése egyszerűen - útmutató lépésről lépésre, cica figura fondantból

 

Fondant cica figura készítése cicás tortára lépésről lépésre

 

A cica testének megformázásával kezdjük a hadműveletet. A jól átgyúrt, tetszőlegesen irrealisztikus színűre színezett fondantból golyót gyúrunk, majd felül csálé körte alakúra simogatjuk. Leültetjük, és simítunk rajta még párat.

Áttérünk a lábakra. Először is megmintázzuk a lábszárak helyét: késsel, szikével vagy fondant mintázóval a test elejét bemetsszük mindkét oldalon két párhuzamos vonalban. Aztán jöhetnek a cicamancsok. Kis gombócokat gyúrunk, ellapítjuk, és a helyükre tapasztjuk (kis vízzel vagy ehető ragasztóval). A mellső lábak közvetlenül a lábszár bemetszések alá kerüljenek! Kialakítjuk a mancsok párnácskáit két-két bemetszéssel.

Jöhet a cica farka! Hurkát gyúrunk, egyik végén elkeskenyítjük, majd felragasztjuk a cica hátára, és tetszőleges formában bekunkorítjuk. Végül fogpiszkálót szúrunk a cica testébe, és sütőpapírra téve hagyjuk száradni, lehetőleg egy napot, hogy biztosan elbírja a fejet. (Ha sietünk, egy kis CMC port keverve a fondantba, gyorsíthatjuk a száradást.)

Fondant cica figura készítése cicás tortára, lépésről lépésre - útmutató

Nekiállhatunk a fondant cica fejének. Nagyjából a test felének megfelelő mennyiségű fondantból golyót gyúrunk, majd rögbilabda alakúvá simogatjuk a két oldalát. A rögbilabda két végén bajuszra emlékeztető kis bemetszéseket ejtünk egy késsel. A cica szájának ívét egy díszítőcső aljával mintázzuk meg (persze más kiszúró vagy egyéb alkalmatosság is megteszi), a száj közepéhez egyenes vonalat metszünk. Eltérő színű fondantból (a valóságos színekhez most se próbáljunk ragaszkodni! :)) icipici golyót gyúrunk, majd háromszög alakúvá lapítjuk, simítjuk és a cicapofi közepébe tapasztjuk. A szemekhez szintén kicsi golyókat gyúrunk, ellapítjuk, majd fekete fondantból elkészítjük a pupillákat is. Akkor a legkönnyebb azonos méretű szemekre szert tenni, ha egy kis fondant golyót megfelezünk, és a két félből alakítjuk ki a szemeket.

A cica füle még hátravan. Ehhez két kis golyót háromszög alakúvá lapítunk, és egy ecset nyelével vagy fogpiszkálóval mélyedést görgetünk a közepébe. A füleket felragasztjuk a cica fejére. A cicafej aljába egy fogpiszkálóval lyukat fúrunk, hogy könnyen menjen majd a végső összeállítás. Ellenőrizzük, hogy a testbe szúrt fogpiszkáló hossza megfelelő-e, és nem fog-e lyukat ütni szegény cica feje búbján! Végül a cicafejet is pihenőre fogjuk.

Már csak egy kis nyakörvet készítünk. Tetszés szerinti színű fondantból golyót gyúrunk, kör alakúvá lapítjuk, a közepébe lyukat fúrunk, és hagyjuk száradni.

Fondant cica készítése lépésről lépésre - útmutató cicás tortához

Másnap összeállítjuk a cica figurát. A test tetejét picit bevizezzük vagy bekenjük ehető ragasztóval, ráhúzzuk a nyakörvet, majd ugyanígy járunk el a cica fejével is. Kéééész a fondant cica!

Egy kis fondant halacskával még megörvendeztethetjük a macskát. Fondantból golyót gyúrunk, hengerré formázzuk, majd a harmadánál elvékonyítjuk. A kisebbik részt mélyen félbemetsszük: ez lesz a fondant hal farka.

fondant halacska készítése egyszerűen

A halacska elejére kisebb díszítőcsővel szájat nyomunk, a szemek helyét is megjelöljük. Ha pikkelyeket is szeretnénk, egy fondant csipkézővel vagy más célszerszámmal hullámvonalat nyomunk a halacska két oldalára, de ettől akár el is tekinthetünk. Végül a kész halacskát a korgó gyomrú fondant cica elé vetjük, és a leburkolt tortára ültetjük. 🙂 

Cicás torta készítése cica figurával lépésről lépésre - egyszerű fondant cica útmutató

 

Ha inkább kutyapártiak vagytok, fondant kutya útmutatót itt találtok! További gyerektortákat pedig itt. Burkoláshoz segítséget pedig ebben a három részes posztban.

 

2 gondolat “Miről álmodik a hároméves? Cicaízű cicás tortáról!” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s