Az éppen kissé meggyötört állapotban lévő barátnőm nemrég finoman utalt rá, hogy igazán kifejleszthetnénk a kulturált anyukás ivás azon formáját, amikor a mit sem sejtő családtagok orra előtt úgy veszünk magunkhoz némi lélekerősítőt, hogy a gyanú árnyéka sem vetődik ránk. 🙂 Erre adja magát az a kézenfekvő ötlet, hogy csepegtessük meg a májkrémes kenyerünket egy kis vodkával, ‘oszt hadd szóljon, de talán ennél is jobb megoldás, ha készítünk mondjuk egy csokis pohárkrémet, és alaposan megküldjük Baileys-sel, csak úgy anyukásan. Én mindenesetre ez utóbbi mellett tettem le a voksom. Azt az aggasztó gondolatot pedig próbálom elhessegetni, hogy a barátnőm esetleg azt feltételezi, hogy nem fogyasztok elég alkoholt. Ugye az nem lehet? Nyugtassatok meg! 🙂
Baileys-es csokis pohárkrém recept – namelaka technikával
Hozzávalók (2-3 adaghoz):
100 g tejcsokoládé aprítva vagy csokilencse formájában
60 g tej
1 lapzselatin
60 g habtejszín hidegen
40 g Baileys
+ habcsók a díszítéshez
Elkészítés:
A namelaka krém készítésének lényege a forró tej, a csoki és a hideg tejszín találkozása, stabilizálva egy kis zselatinnal. Ehhez a tejet felforraljuk, és a csokira öntjük. Fényesre keverjük, és feloldjuk benne az előzőleg hideg vízbe áztatott, majd kinyomkodott lapzselatint. Hozzáöntjük a hideg habtejszínt és a Baileys-t, és alaposan elkeverjük. Poharakba adagoljuk, behűtjük pár órára, majd habcsókkal díszítve, boldogan tálaljuk.
Ez a kávé mousse torta és ez az epres fehércsoki torta is namelaka technikával készül, próbáljátok ki!
A namelaka alaptechnikája innen.
Megcsináltam Valentin-napra, nagyon jó lett, megy a családi recepttárba. Három pohár lett belőle, egy után érzem a hatását, itt a home office-ban 😀
KedvelésKedvelés
Nagyon örülök, hogy feldobta a home office-od! 🙂
KedvelésKedvelés