A Nagy Torta Személyiségteszt: Nézz a kistányérodba, és tudd meg, ki vagy! :)

Torta személyiségteszt

 

A bejegyzésben szereplő állításoknak a tudományos tényekkel való bárminemű egyezése a véletlen műve… 🙂  

Brit tudósnők megállapították, hogy az emberek édességpreferenciái és főbb személyiségtulajdonságai között szoros összefüggés van. A legszívesebben választott desszert nem más, mint tudattalan vágyaink kivetülése szénhidrátok formájában. A tortaevési szokások mélyebb elemzése feltárja legrejtettebb félelmeinket, a cselekedeteinket meghatározó értékrendszert és viselkedésünk mozgatórugóit.

A desszertfogyasztási analitika nem okkult tudomány, a mindennapi életben való alkalmazhatósága megkérdőjelezhetetlen. Terápiás módszerként is használható: irányított édességfogyasztással képesek lehetünk alakítani személyiségünket, célzott tortaevéssel hozzájárulni lelki életünk számottevő gyarapodásához.

Az irányzat új perspektívát jelent az alkalmazott fejlődéslélektan területén is. A teória szerint lehetőségünk nyílik a korai személyiségformálásra: a gyermek bizonyos süteményekre történő módszeres rászoktatásával akár már csecsemőkorban ki tudjuk alakítani a kívánatos jellemvonásokat.

A sok elmélet után most következzen a TESZT, melyből megtudhatjuk, melyik embertípusba tartozunk! Természetesen a kérdőívet használhatjuk arra is, hogy kijelöljük magunk számára, hova szeretnénk eljutni a jövőben édességfogyasztási szokásaink tervezett átalakításával.

Nagy Torta Személyiségteszt - Sweet and Crazy

 

A Nagy Torta Személyiségteszt

 

Nehéz napod volt… mire vágysz?

 1. Csoki, csoki, csoki! Meg talán egy kisebb szelet csokoládétorta.
 2. Egy jó citrompitéért a fél karomat odaadnám.
 3. Némi mascarponés-túrós süti, esetleg egy kis sajttorta most jólesne. Mondjuk ebben a sorrendben.
 4. Másfél szelet ametiszt torta egy apróbb csokiszoborral könnyen átlendít a holtponton. (A Laokoón csoport például jó ötletnek tűnik.)
 5. Csippentek a müzliszeletem sarkából, és lekocogom a mára esedékes 32 km-emet. 

A legnagyobb bűn…

 1. Kegyetlenül tűrni, ahogy az utolsó szelet csokis pite teljesen elhagyatottan, árván szomorkodik a tálcán.
 2. A málnatorta után egyáltalán nem enni egy jó meggyes rétest.
 3. Három szelet túrótorta után udvariatlanul visszautasítani a negyediket.
 4. Könnyelműen szemet hunyni a tény felett, hogy páratlan számú kókuszkockát ettünk a vendégségben.
 5. Szántszándékkal elsétálni egy cukrászda előtt úgy, hogy nem lapul a zsebünkben legalább egy szál sárgarépa.

Leadhatod a kívánságod a szülinapi tortádra… mit választasz?

 1. Egy kevés tejcsoki mindenképp legyen benne az ét- és fehércsoki rétegek alatt. Némi csoki csurgatás sem ártana a tetejére, de a három emeletes Toblerone tornyot idén kihagyhatjuk: diétázom.
 2. Egy könnyű piteválogatást az ősz gyümölcseivel. Plusz ribizli!
 3. Alsó szint: New York cheese cake, középső: vaníliás túró, felső: mazsolás ricottakrém.
 4. Mindegy, csak 24*38 cm-es formában érkezzen! 
 5. Egyszer van szülinapom az évben, dőzsöljünk! Ma megbolondítom a kefiremet egy kis steviával, holnap max futok egy körrel többet…

Válsághelyzet van: kiürült otthon a kekszes doboz. Mitévő leszel?

 1. Kiugrom a 43 sarokra lévő csokiboltba, abból baj nem lehet!
 2. Kiszaladok a kertbe egy kosár cseresznyéért: jó lesz majd a pohárkrém tetejére.
 3. Azonnali fantáziálásba bocsátkozom gyermekkorom mazsolás krémtúrójáról. Ó, azok a 80-as évek!
 4. Gyorsan összeütök egy betontortát némi csokispirállal.
 5. Huh, végre nyugodtan alszom!

Lakatlan szigetre kerülsz, csak egy doboz túlélő édességet vihetsz magaddal. Mi lenne az?

 1. Nem is tudom, kicsit bizonytalan vagyok: talán nutellás csokitortát… vagy csokis nutella tortát? Nem könnyű…
 2. Málnamousse-t, ez nem kérdés, friss málnaszemekkel.
 3. Kerek túrótortát, szögletes túrótortát, hosszú túrótortát, rövid túrótortát, gömbölyű túrótortát, lapos túrótortát… jaj, a sajttortának nem marad hely!
 4. Shortbread kekszet: nem maszatol, és egyenlő szárú háromszögekre formázva hézagmentesen feltölthető velük a doboz.
 5. Mazsolát.

Sweet and Crazy blog torták

 

Most számold össze, hány 1, 2, 3, 4 és 5-t választottál! Amelyikből a legtöbb van, az a személyiségprofil vonatkozik rád. Óvatosan olvass tovább, az igazság néha sokkhatásként éri az embert!

Amennyiben több szám is ugyanannyiszor szerepel, érdekes hibrid személyiséggel állunk szemben. Ez esetben válaszd ki a jellemzésekből a tetszetős elemeket, a többiről pedig ne végy tudomást! 🙂 

Eredmények

 

Az édességfogyasztási szokások alapján a kutatók 5 embertípust különböztetnek meg:

1. Rambo / A harcos: Nyíltsága és bátorsága nem ismer határt: nem fél felvállalni csokoládé iránti szenvedélyét a legzordabb paleo időkben sem. Nem tétovázik, ha az élet választás elé sodorja: habozás nélkül nyúl a fehér cukrokban gazdag, csokis édességek felé, tudatából kizárja az egészséges életmódot hirdető gaz szirének csábító hangját. A világot egyensúlyban tartó hedonizmus éllovasa, hittérítő szerepet tölt be az egészséges életmód elleni ádáz küzdelemben. Vállt vállnak vetve, félelmet nem ismerve harcol bajtársaival cukrászdák és fagylaltozók csataterein, sikerrel szorítja vissza a salátabárok agresszív térhódítását. Elszántsága tiszteletet érdemel. JAVASLATUNK: Csak így tovább!

2. A romantikus: Erősen empatikus személyiség. Soha nem múló, mardosó bűntudat jellemzi a Tudás fájáról hajdan leszakított alma miatt. Gyümölcsös sütemények iránti lelkesedésével próbál értelmet adni a történteknek, mintegy kísérletképpen a női nem ősi bűnének végső feloldozására. Minden egyes harapás egy jó meggyes pitébe közelebb viszi a lelki béke megtalálásához, és a női princípium felszabadításához. A feminin társadalomért tett áldozatos tevékenysége példaértékű. JAVASLATUNK: A naspolyáról se feledkezzen meg!

3. Latens pankrátor: Átlát a “Többet ésszel, mint erővel” mondás idejétmúlt, félrevezető üzenetén, és nem dől be “A gondolkodás emeli ki az embert az állatvilágból” propagandának sem. Tudja, hogy az vagy, amit megeszel. Ez esetben túró. Társaságában gyakran lehetünk tanúi a leplezetlen erő tagadhatatlan megnyilvánulásainak: mialatt mi kicsomagolunk egy zacskó aszalt fügét, ő játszi könnyedséggel gyűr le egy fél sajttortát. Felismeri a protein kulcsfontosságú szerepét az emberi kapcsolatokban: szeretetteljes viszonyt ápol a tejágazat dolgozóival. JAVASLATUNK: Szerezzen be egy monogramos “Erő, izom, tejet iszom” pólót!

4. Pedáns, rendszerető: A nyolcadik főbűn, a rendszeretet, már gyermekkorában a markába kaparintotta, és azóta nem ereszti fojtó szorításából. Hiába próbál kitörni a pontosság és precízió démoni hálójából, a Rend álnok csápjaival minduntalan magával ragadja. Néha tesz egy-egy bátortalan kísérletet arra, hogy a torta sarkos éleit derékszög helyett – hűbelebalázs módjára – 89 fokosra simítsa, de utána az álmatlanul átforgolódott éjszaka fájón emlékezeti: a lazaságnak ára van. Másnap mértani pontosságú csokoládélapok szerkesztésével vezekel, majd a jól végzett munka után soron kívül kiutalja magának a csokISO tanúsítványt. JAVASLATUNK: Kezdjen sorozatgyártásba, és a meózást bízza ránk!

5. Aszkéta: Tortaszelet volt a jele az oviban, és tudja, ezt a gyalázatot egy élet kemény munkájával sem mossa le magáról. De nem adja fel, küzd a végsőkig! A cukor szó hallatán azonnal felveszi a napüdvözlet jóga pozíciót, és ütemesen mantrálni kezdi a kalóriatáblázat vonatkozó sorait. Fénysebességgel hunyja be a szemét, ha a periferiális látóterébe somlói galuska kerül, és tisztában van vele, hogy a lelki megtisztuláshoz salátafejek végtelen tengerén át vezet az út. A cékla mágikus erejével tartja magától távol a gaz puszedliket, sziklaszilárd jellemét nem kezdi ki sem marcipán, sem puncsszelet. JAVASLATUNK: Vállaljon sorsközösséget gyarlóbb embertársaival: hősiesen küzdjön le egy kocka csokit! 

Ha magadra ismertél a fenti jellemzések bármelyikében, magadra vess! 🙂 

Amennyiben szeretnél hozzájárulni a személyiségteszt továbbfejlesztéséhez, a Share gomb lenyomásával terjeszd a kérdőívet! A minta nagyságának növekedésével ugyanis folyamatosan javítani tudunk az eredmények pontosságán. Visszajelzésed szintén értékes információt jelent számunkra, előre is köszönjük! A brit tudósnők

Sweet and Crazy Torta Személyiségteszt

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s