Csak két hozzávaló, és kb. 4 perc, ennyi kell ehhez a könnyed kis vegán csokimousse-hoz. Na jó, poharakba öntögetéssel, téblábolással együtt 7 perc. Aki rettentő sokat téblábol, annak 8. 🙂
Nincs benne se tojás, se tej, az állaga mégis nagyon habos, és az íze sem az a kompromisszumos fajta. 🙂 És még a fejünket se kell lesunyni, ha elsétálunk egy csapat tehén mellett. 🙂
Vegán csokimousse percek alatt – recept
Hozzávalók (2 adaghoz, kevésbé mohóéknál 4-hez):
120 g étcsokoládé (jó minőségű!) aprítva vagy csokilencse formájában
120 ml rizstej (vagy egyéb növényi tej, pl. mandulatej)
(1 csapott tk porcukor – csak azoknak, akik nem igazán étcsoki pártiak)
Elkészítés:
Az étcsokoládét gőz felett egy fémtálban megolvasztjuk. Ha teljesen elolvadt, a fémtálat jégkockákra vagy egy csomag mirelit zöldségre helyezzük (nem kell megijedni, ennyi idő alatt semmi baja nem lesz a fagyasztott borsónak és társainak). Az olvasztott csokihoz öntjük a rizstejet (a cukrot is, ha használunk), és egy spatulával alaposan elkeverjük. Gépi habverővel (alacsony-közepes fokozaton) 1-2 percig habosítjuk. Nagyobb adagnál kicsit tovább tart. Akkor jó, amikor már nem buborékos, hanem redőződik, csíkozódik a krém. Vigyázzunk, mert ha túlverjük, szemcséssé válhat. Ha ez történne, akkor sem kell pánikolni, újra gőz fölé tesszük, megmelegítjük, majd a jégen újra kihabosítjuk.
Tálkákba adagoljuk, hűtőben dermesztjük 1-2 órát, majd szinte bűntudatmentesen belapátoljuk.
Forrás: itt