Rengeteg burkolt tortához jön jól egy egyszerű kis marcipán vagy fondant masni. Például ennek a cicatortának sem áll rosszul. Egy sima szegélyt is nagyon feldob, nem beszélve arról, hogy jótékonyan eltakarja az esetlegesen nem tökéletes illesztéseket (már akinél előfordul az ilyesmi 🙂 ). Ráadásul rettentő gyorsan elkészül! Úgyhogy igazán nagy hiba lenne az előttünk álló évtizedeket fondant masnik sorozatgyártása nélkül leélni.

Fondant/marcipán masni készítése egyszerűen, lépésről lépésre
- Kinyújtunk egy dupla olyan hosszú fondant csíkot, mint amekkora masnit szeretnénk
- A két végét és a közepét keskenyebbre vágjuk
- Átfordítjuk (hogy a szebbik fele kerüljön kívülre), és a két véget középre hajtjuk
- Kis vízzel benedvesítve középre ragasztjuk
- Vágunk egy keskeny fondant csíkot (szélessége illeszkedjen a masni közepéhez), és áthajtjuk a masni közepén
- A csík két végét méretre vágjuk (ollóval a legkönnyebb), majd enyhén benedvesítve odatapasztjuk
- Ha valahol nem szimmetrikus, nem elég szabályos a masni, nyugodtan formázgassuk, gyurmázgassuk kedvünkre!
- Oldalról kicsit összenyomjuk a masnit, hogy dundibbak legyenek a hurkok
- Ha lelapulnának a hurkok, kis sütőpapírt belegöngyölhetünk a hurok belsejébe addig, amíg megszilárdul
- Cukorgyöngyökkel tovább dekorálhatjuk a középső csíkot
- Kész a fondant masnink! Azonnal is felhelyezhetjük a tortára, vagy hagyjuk megszáradni.
