Itt a Segítsüti jótékonysági sütiárverés! Nagy boldogságomra most én is részese lehetek ennek az igencsak szuper kezdeményezésnek. Idén tavasszal a Bátor tábor javára gyűjtjük a támogatást.
Mi is a Segítsüti? Kiket segítünk?
Egy 2009 óta megrendezésre kerülő jótékonysági akció, melynek során 30 gasztroblogger ajánl fel egy-egy süteményt, édességcsomagot, melyre a nagylelkű édesszájúak licitálhatnak. A sütiket a legmagasabb licitet tevők nyerik el, az általuk befizetett összeg pedig egy az egyben a támogatott szervezethez kerül. Idén tavasszal a Bátor táborhoz, mely szervezet a súlyosan beteg gyermekeknek és családjaiknak szervez élményterápiás programokat, táborokat:
“Táborunk nem klasszikus értelemben vett tábor. Különleges élményekkel mozdítjuk ki a gyerekeket a komfortzónájukból, hogy félelmeik legyőzésével felismerjék: képesek szembeszállni nemcsak a kalandok során rájuk váró feladatokkal, de a betegségükkel is. Mosolyt csempészünk az arcokra, erőt adunk a küzdelemhez.”
Hogyan tudsz segíteni?
Ha szeretnél segíteni és egy finomat enni, itt a lehetőség! Egy rövid regisztráció után (ha korábban már licitáltál, akkor erre nem is lesz szükség) a Segítsüti sütiárverés felületén tudod felajánlásodat megtenni március 20. reggeltől az árverés lezárultáig, azaz március 23-án 16.00-ig, a neked leginkább tetsző sütire. Össze is lehet állni barátokkal, munkatársakkal, családdal, és közösen licitálni (csapatépítésnek sem rossz egy össznépi tortaevés 🙂 )! Minden süti kezdő kikiáltási ára 1000 Ft.
Azzal is segítheted a célt, ha szétkürtölöd ország-világnak a kezdeményezést. Minél több emberhez eljut a híre, annál nagyobb lehet az összegyűlő támogatás. Előre is köszönjük!
Mi az én felajánlásom?
Egy málna-dupla csoki mousse torta mintás csokigallérral, sok-sok csokidekorációval és liofilizált málnával a tetején. VAGY, ha a nyertesnek jobban tetszik, bármelyik másik tortát választhatja a blogról.
Sokat agyaltam, milyen torta legyen a felajánlásom. Egy kis közvélemény-kutatást is segítségül kellett hívnom (mert roppant könnyen hozok döntéseket 🙂 ), és végül így lett a befutó a – szerintem überelhetetlen – málna-csoki klasszikus páros, mousse formátumban. A tortában ez a két íz váltakozik, különböző textúrákban: kakaós vajas piskótán három különböző mousse réteg (habkönnyű málna, ét- és tejcsokoládé), málnazselé rétegekkel elválasztva. A tortát étcsokoládé ganache zárja.
Ha te sem veted meg a málnát és a csokit, licitálj! Meg akkor is, ha inkább másra fájna a fogad! 🙂
Recept is jön hamarosan…
