Boszorkányujjak – boszorkányos ügyesség nélkül is

boszorkányujjak készítése

A nagyobbik csajszi éppen egy Halloween buliban mulatott, amikor is rádöbbentem, hogy muszáj az apróbbal is valami rémséges tevékenységbe fognunk, nehogy rémálmok nélkül teljen az éjszakája. Nos, mivel kábé semmi nem volt itthon (friss ebtulajdonosként természetesen már csak jutalomfalatokkal vagyok képes feltölteni a kamrát), és szintén kutyaokokból az időhatékonyság is fontos szempont volt (a drága eb még nonstop figyelmet igényel), a boszorkányujjak volt a tökéletes választás. Mondjuk egész manduláért be kellett ugrani a boltba, de hát tudjuk, hogy milyen áldozatkész tudok lenni, ha egyszer a gyermekeim ijesztgetéséről van szó.

Apropó, gyermek! Az ujjak formázását másra nem is bíznám, csakis kiskorúra! Tökéletes munka egy hatévesnek, és közben szinte csendben van. Jó, egy-két dolgot lever a konyhában a pillangószárnyával (miben másban állna neki a kekszgyártásnak, nem igaz?), de ezért van a kutya: a végén szépen feltakarít.

boszorkany ujjak keszitese

Boszorkányujjak – recept

Hozzávalók kb. 40 boszorkányujjhoz:

340 g liszt

60 g mandulaliszt

200 g hideg vaj

2 tojássárgája

2-3 ek hideg víz

140 g porcukor

nagy csipet só

vaníliakivonat vagy vaníliaőrlemény

kb. 40 szem egész mandula (nem blansírozott)

boszorkányujjak készítése

Boszorkányujjak elkészítése:

A lisztet és a mandulalisztet és a porcukrot a hideg vajjal és a tojássárgájákkal aprítógépbe tesszük, és morzsásra aprítjuk. Hozzáadjuk a vaníliát, a sót és a vizet, és összegyúrjuk. Na most illene a tésztát egy órát pihentetni, de mivel a várakozás nem az erősségünk, mi ezt lezserül kihagytuk. Megformázzuk az ujjakat: kis gombócokat gyúrunk, majd hengerré gurigázzuk őket. Az ujjak végére nyomjuk a mandulákat köröm gyanánt. Előtte érdemes kicsit megkenni a mandulákat tojásfehérjével, hogy jól hozzáragadjanak a tésztához. Késsel többször bemetsszük az ujjakat a köröm alatt és középtájon, hogy rendkívül élethűek legyenek. Aztán zsupsz a hűtőbe 10 percre, és már sülhetnek is 160 fokon, légkeveréssel, kb. 13 percig. Ha teljes vérfagyasztásra utazunk, be is vérezhetjük a kész boszorkányujjakat kevés pirosbogyós lekvárral, de mi a nem 18 karikás verzió mellett döntöttünk: jók azok a rémálmok, de azért jóból is megárt a sok.

Ha nemcsak boszorkányujjakkal üdvözölnétek a Halloween-t, lessétek meg a többi Halloween-i édességet is!

boszorkányujjak készítése

Ha tetszett a poszt, örülök, ha megosztod. Kövesd a Sweet and Crazy Facebook oldalt, hogy ne maradj le semmi érdekesről! Várlak az Instagramon és a Pinteresten is!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s