Egy jó csokis tücsköt, valaki?

My Chocolate Shoppe owner Mary Beth Schellhammer recently received a shipment of baked worms, crickets, and scorpions, which she’s dipping in melted chocolate and selling as creepy crawly treats. Photo: Elli Williams

Nincs is jobb, mint a textúrák és ízek változatossága egy desszertben: krémes és roppanós, sós és édes. Ha ezzel ti is így vagytok, akkor nagyon boldogok lesztek a hírre: egy kevés tücsökkel bármelyik átlagos bonbon feldobható, de a selyemhernyó és a svábbogár is remek ízt és roppanósságot kölcsönöz a legunalmasabb csokinak is.

Pironkodva be kell valljam, a kevésbé hétköznapi kulináris élvezetekben én ezidáig mindössze a selyemhernyó kóstolásig jutottam. Abban a nem várt szerencsében részesültünk ugyanis, hogy ismerőseink Ázsiából hazajövet megleptek minket egy csomag ínycsiklandó selyemhernyós nassolnivalóval (felirat: eredeti íz!). A család több tagja is vállalkozott, hogy tesztelje a “chips”-et. Egyszer. A tenyérnyi zacskó tartalmából így hál’istennek a lelkes kollégáknak is jutott, bőséggel. 🙂 

ehető rovarok - selyemhernyó nasi

Ha az a furcsa helyzet állna elő, hogy valamiért idegenkedünk a hernyóchipstől, ne essünk pánikba! A megoldásorientált vállalatok szerencsére orvosolták a problémát a “csokiba mártva minden jobb” jelige gyakorlatba való átültetésével, és csokis rovarok garmadáját kínálják. Egy kis ízelítő a kínálatból (képek forrása a képekre kattintva):

10 dollárért bárki hozzájuthat például ehhez a tejcsokiba mártott skorpióhoz, ami némi fehércsokis csíkozást is kapott, hogy ne legyen olyan snassz:

 

Ha drágáljuk a skorpiót, ne kámpicsorodjunk el: ezeket a hangyás ostyákat már majdnem 4 dollárból megússzuk:

Amennyiben erősen konzervatív beállítottságúak vagyunk, és nem szeretnénk a jól bevált táblás csokitól messzire rugaszkodni, válasszuk a tücskös verziót:

Az én személyes kedvencem pedig kétségkívül ez a fehércsokiba mártott szöcske: 

Chocolate Covered Grasshoppers

De ez a tejmentes csokis tarantula is erősen slágergyanús:

Chocolate Coated Tarantula 15g

Maradt bennetek szkepticizmus? Feleslegesen. A vásárlói vélemények magukért beszélnek:

“Bár kisebb volt a skorpió, mint amire számítottam, ez volt az egyetlen negatív tapasztalatom. A skorpió mély cseresznyés trüffel íze nagyon meglepett, egész hétvégén erről ábrándoztam.”

“A csokiszelet isteni. A csokoládé lágy volt és krémes, amit nagyon jól kiegészített a tücskök ropogóssága.” Forrás

Képek forrása a képekre kattintva elérhető.

Azok a bátortalanabb versenyzők, akik még nem állnak teljesen készen a rovarevésre, átmenetileg elégedjenek meg ezekkel a mogyoróvajas trüffel pókokkal vagy ezzel a pillecukor pókhálós tortával!

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s