Csokis-meggyes túrótorta – zéró cukor, zéró sütés!

Meggyes túró rudi torta cukormentesen - csokis-meggyes túrótorta cukormentes recept

Ha nagy családi buli van, cukormentes torta nélkül már meg sem merek jelenni. Most olyannyira nagy volt a buli, hogy három szülinapot is megültünk egyszerre, és mivel az én drága, magas cukrú apukámé volt az egyik, így ezt a hagyományt legalább az egyik tortánál igyekeztem megőrizni. Ez pedig nem lett más, mint ez a csokis-meggyes túrótorta, de becézhetjük meggyes túró rudi tortának is. 🙂 

A torta bár kísérteties hasonlóságot mutat ezzel az epres túrótortával, mégis abszolút más ízvilág a csoki-meggy párossal megdobva. A rokonság olyan lelkesen lapátolta, hogy sikerült elszalasztanom azt a két és fél percet, ami alatt a komplett torta elfogyott, így csak mások könyörületének hála jutottam hozzá egy potyafalathoz, hogy hitelesen tudjam képviselni a receptet a blogon. 🙂

Meggyes túró rudi torta cukormentesen - csokis-meggyes túrótorta cukormentes recept

Cukormentes csokis-meggyes túrótorta alias meggyes túró rudi torta – recept

Hozzávalók (egy 22 cm-es tortához):

Kekszes alap:

150 g cukormentes keksz

75 g olvasztott vaj

Cukormentes meggyes túrókrém:

750 g túró

675 g tejföl (12%-os is jó)

60 g eritritol és stevia alapú 1:4-es cukorhelyettesítő (pl. Dia-Wellness)

150 g habtejszín hidegen

4 csomag expressz zselatin fix (ha nem cukormentesen készül, akkor 5 csomag)

250 g magozott meggy (mirelit is jó)

Cukormentes étcsoki ganache:

100 g cukormentes étcsokoládé (legyetek résen, általában 75 g kiszerelésűek!)

100 g habtejszín

+ egész meggyszemek és áfonya a díszítéshez

Csokis-meggyes túrótorta cukormentes recept sütés nélkül - meggyes túró rudi torta cukormentesen

Elkészítés:

A kekszes alappal kezdünk. Ehhez a cukormentes kekszet finomra daráljuk, elkeverjük az olvasztott vajjal, és egy 22 cm-es tortakarika aljába nyomkodjuk (ha van formaelválasztó spray-nk, érdemes vele befújni a formát). Behűtjük.

Amíg a kekszes alap megszilárdul, nekilátunk a cukormentes túrótölteléknek. Ehhez a túrót a tejföllel és a cukorhelyettesítővel simára turmixoljuk, majd apránként hozzáadjuk az expressz zselatin fixet, mindig alaposan elkeverve. A hideg tejszínből habot verünk, és a túrókrémhez adjuk.

Jöhet a torta összeállítása! A megdermedt kekszes alapra simítjuk a túrókrém harmadát. Alaposan megpötyögtetjük a meggyszemekkel, túrókrémet kanalazunk rá, majd újra meggy, és végül megint túró következik. Hűtőbe tesszük.

Ha már valamelyest megdermedt a túrótorta, jöhet rá a csokis réteg. Ehhez a cukormentes étcsokit apróra törjük, és leöntjük a forrpontig melegített tejszínnel. Állni hagyjuk két percet, fényesre keverjük, majd a ganache-t egyenletesen a torta tetejére öntjük, hogy mindenhova jusson. Jó pár órára hűtőbe tesszük.

A megdermedt tortát kiszabadítjuk a tortaformából, a tetejét meggy- és áfonyaszemekkel díszítjük. Ha szállítani is fogjuk a túró rudi tortát, esetleg érdemes az igencsak gömbölyded meggyeket egy kis olvasztott csokival vagy maradék ganache-sal rögzíteni.

Meggyszezon utánra javaslom ezt a sütés nélküli barackos túrótortát is. 

Csokis-meggyes túrótorta cukormentes recept sütés nélkül - meggyes túró rudi torta cukormentesen

6 gondolat “Csokis-meggyes túrótorta – zéró cukor, zéró sütés!” bejegyzéshez

    1. Szia! Milyen édesítőt használtál? A mennyiségeket pontosan követted? Mert ennek a tortának távolról sem kellene gejlnek lennie, rengetegszer készítem.

      Kedvelés

  1. Otszoros edesitot hasznaltam, de aranyosan kevesebbet tettem bele. Minden mast pontosan kovettem, olyan tomeny cukros edes Lett a krem hogy elszedultem tole 😦 😦

    Kedvelés

    1. Nehéz így a távolból megítélni, mi lehetett a gond, semmiképp sem szabadna töménynek és túl édesnek lennie. Ötszörös édesítőt nem használtam még, úgyhogy azt nem ismerem…

      Kedvelés

  2. Kedves Kinga, nagyon tetszik ez a torta, pont ilyet keresek! Ha a 60 gr édesítő helyett én inkább cukorral készíteném, mennyit kellene tennem belőle? Köszönöm szépen előre is.

    Kedvelés

Hozzászólás