Izgalmas esküvői torta trendek a nagyvilágból

Torta trendek: ásvány torta, kötött hatású torta, geometrikus torta

Az ember a legelképesztőbb teremtmény a Földön. Meg az ő tortái…

Amikor már azt hinnéd, mindent láttál tortafronton, na akkor tévedsz csak igazán. Főleg, ha esküvői tortákról van szó. Ha valamikor, akkor aztán mindenki kitesz magáért. Következzen négy nagyon különböző, izgalmas torta trend inspirációnak!

Téli esküvő? Elő a skandináv, kötött hatású tortákkal!

Nem egy megszokott, habos-babos stílus: a tortát a burkolás textúrája teszi különlegessé. Színek variálásával vagy éppen egyszínű megjelenéssel hangsúlyozható az izgalmas, kötött hatású felületi struktúra. Nekem a monokróm fehér design jön be a leginkább: letisztult, elegáns, gyönyörű. 

Kötött hatású torta fehérben, skandináv torta trend

De a rénszarvas mintájú se kutya (nyilván 🙂 ):

Kötött hatású torta

A kék rénszarvasos tortán a kötött hatást a fondant megmintázásával érték el, míg a piroson habzsákból kinyomott pöttyök adják a textúrát.

kötött hatású torta téli esküvőre
Képek forrása

 

Akad némi geológiai érdeklődés a párnál? 

Soha nagyobb mázlit! A legújabb tortaőrület az ásvány torta! Nem kicsit extravagáns, annyi szent. A hullámot Rachel Teufel ametiszt tortája indította el, amit röpke 16 óra alatt dobott össze:

ametiszt torta, ásvány torta

Az ásványi rész különböző cukrokból és színes plasztik csokiból készül fondant bevonatú tortára. És terjed, mint a futótűz:

ásvány torta, geode cake

ásvány torta, geode cake
Képek forrása

 

Egy esküvőnek muszáj komolynak és felnőttesnek lennie?

Semmiképp! Ha az egyik véglet az ásvány torta, akkor a másik minden bizonnyal a képregény stílusú torta: bájos rajzokkal, életképekkel, hangulatos pillanatokkal. Nem feltétlenül ultra-elegáns, viszont annál személyesebb, egyedibb. Örök gyerekek és meserajongók előnyben!

képregény stílusú torták
Képek forrása

 

Az esküvő csupán egy illúzió?

Remélem, nem, de a torta vizuálisan lehet az. A romantikát kevésbé igénylőknek, illetve a meghökkentés lelkes híveinek jöhet kapóra a geometrikus torta irányzat. Roppant látványos design, konkrétan lehetetlen róla levenni a szemünket. Szegény menyasszony! 🙂

geometrikus mintájú torta

geometrikus torta

geometrikus torta
Képek forrása

 

Ha most lenne az esküvőm, azt hiszem, képregény stílusú tortára szavaznék. Bár a tényleges esküvőnk estéjén benyomott, olasz közértes mirelit parfétortával semmi nem vetekszik!!! 🙂 Lehet, hogy ez a hosszú házasság titka? 🙂

Neked melyik irányzat jön be, melyik tortából ennél szívesen az esküvődön (vagy valaki másén 🙂 )?